Un nou incendiu la un spital din România, 71 de persoane au fost evacuate

Un număr de 71 de pacienţi internaţi în Spitalul de Psihiatrie din oraşul Cavnic au fost evacuaţi din cauza unui incendiu izbucnit în cursul nopţii

Un nou incendiu la un spital din România, 71 de persoane au fost evacuate
Foto: actualmm.ro


Un număr de 71 de pacienţi internaţi în Spitalul de Psihiatrie din oraşul Cavnic au fost evacuaţi din cauza unui incendiu izbucnit în cursul nopţii de duminică spre luni, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ. Niciunul dintre pacienţii internaţi nu a fost rănit.

"În total 71 de persoane au fost evacuate. Încăperile au fost aerisite, iar bolnavii urmează să fie introduşi din nou în saloane", a spus Cornel Băbuţ.
Potrivit acestuia, incendiul s-a produs la o baie situată la etajul III al clădirii.
Deocamdată, n-au fost stabilite cauzele posibile a incendiului.

La locul intervenţiei au intervenit două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, o ambulanţă EPA a SMURD şi o autoscară.
Se pare că incendiul s-a produs după ce un pacient cu probleme psihice a fumat într-o baie de la etajul 3 al spitalului. Acesta a aruncat mai apoi țigara în sistemul de aerisire al unității spitalicești.
Din fericire, intervenția pompierilor a fost promptă, iar focul a fost localizat repede și bolnavii au fost evacuați înainte ca incendiul să prindă proporții.
Potrivit primarului orașului Cavnic, pagubele se ridică la aproximativ 10.000 de lei.