Decizie UEFA: România câștigă cu 3-0, la masa verde meciul cu Norvegia

Scorul meciului România-Norvegia este 3-0 şi a fost stabilit la masa verde de UEFA, astăzi, înaintea jocurilor Irlanda de Nord-România şi Austria-Norvegia.

Decizie UEFA: România câștigă cu 3-0, la masa verde meciul cu Norvegia
Foto: Digi Sport


Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a decis, miercuri, să acorde victoria echipei României victoria la ''masa verde'', cu 3-0, în meciul cu Norvegia, din Liga Naţiunilor, care nu s-a disputat duminică seara la Bucureşti, a anunţat echipa scandinavă pe contul său de Twitter.

UEFA ar fi dat verdictul în cazul meciului anulat de duminică seara. Tabloidul norvegian VG a anuntat acelasi verdict, norvegienii avand un membru in Comisia de Disciplina, care insa nu a avut drept de vot in sactiune, fiind parte implicata direct. 
"Noi suntem de parere ca meciul ar trebui reprogramat. Daca nu este posibil, ar trebui tras la sorti rezultatul: 1-0, 0-0 sau 0-1. Daca niciuna dintre echipe nu poate fi invinovatita pentru anularea meciului, aceasta este alternativa, iar noi spre asta mergem. Suntem nevinovati in aceasta situatie, fiind obligati sa intram in carantina", a declarat Nils Fisketjonn, directorul de competitii din cadrul FNF, pentru VG.
Fisketjonn a transmis de asemenea ca UEFA stia de normele sanitare din Norvegia si se bazeaza pe acest aspect in asteptarea deciziei UEFA.
"Noi credem ca UEFA va putea lua o decizie. Cazul a fost transferat deja la Comisia de Apel a UEFA, iar acolo se va lua direct decizia", a mai adaugat oficialul norvegian. 
În cazul unei victorii cu Irlanda de Nord, naționala lui Radoi ar putea urca în a doua urna pentru preliminariile la Campionatul Mondial. 
Clasamentul Grupei B1 după ce România a câştigat la masa verde cu Norvegia:
1. Austria 12p (5 meciuri)
2. Norvegia 9p (5 meciuri)
3. România 7p (5 meciuri)
4. Irlanda de Nord 1p (5 meciuri)
Ultima etapă din Liga Naţiunilor: miercuri, 21:45: Irlanda de Nord - România și Austria - Norvegia.