Delfini din Ucraina fac spectacol de senzație la Constanța

Cei patru delfini refugiați din Ucraina, împreună cu cele două vedete ale Delfinariului din Constanța, au participat la final de week-end la trei demonstrații cu publicul.

Delfini din Ucraina fac spectacol de senzație la Constanța


Premieră cu delfinii din Ucraina, în spectacol pe litoral, la Delfinariul din Constanța. Cei patru delfini refugiați din Ucraina, împreună cu cele două vedete ale Delfinariului, au participat la final de week-end la trei demonstrații cu publicul.

Instructorii au început antrenamentele cu public, așa că vara aceasta vor da mai multe reprezentanții pentru turiștii de pe litoral.
Delfinii din Harkov, Kiki, Maya, Marusia și Veterok au încheiat perioada de 30 de zile de carantină și au început spectacolele alături de Nini și Chen Chen.

Din cauza războiului, nu mai avea cine sa aibă grijă de cei patru delfini din Ucraina, motiv pentru care au fost aduși la noi în țară. Au stat mai întâi într-un bazin separat, iar acum au fost mutaţi împreună cu vedetele Delfinariului din Constanta.
„Am ajuns la momentul în care încercăm exerciții comune, o armonizare comună între cele două exerciții și dacă vreți școli de lucru cu mamiferele marine”, a transmis Iulian Călin, directorul Delfinariului din Constanța.
„Pas cu pas, în fiecare zi ne adaptăm câte puțin în acest bazin și cu acești colegi. Sunt foarte recunoscătoare managementului parcului zoo și colegilor români care ne susțin”, a mai spus Olena Komogorova, dresoare din Ucraina.

Delfinii vor începe cu două spectacole pe zi
Pentru prima dată, au avut loc demonstratiile cu publicul oferite de delfinii Marusa, Veter, Kiki și Maia, leii de mare Alex, Mary și Zosia, aduși în urmă cu o lună din Harkov. Evoluția delfinilor a fost urmărită cu aplauze și ovații din partea copiilor și părinților încântați de performantele mamiferelor.
„S-au acomodat neașteptat de bine, nici noi nu ne-am așteptat să se acomodeze așa de bine, în atât de scurt timp. Nu se bat pentru teritoriu, nu se înghiontesc, mai este puțin de lucru, dar noi sperăm că pe viitor va fi mult mai bine”, a declarat Florin Mazilu, dresor.
Cei patru delfini din Ucraina împreună cu Nini şi Chen Chen, vor avea, la început, câte două spectacole pe zi, urmând să se treacă apoi la trei reprezentanţii în cursul săptămânii şi la câte patru în zilele de sâmbătă şi duminică.