Diana Şoşoacă: Aceste cifre sunt făcute din pix de către cei care fac măşti şi teste PCR

Diana Şoşoacă a afirmat joi, că restricţiile impuse de autorităţi sunt neconstituţionale. Senatoarea susține că tocmai din acest motiv nu a completat niciodată o declaraţie pe propria răspundere.

Diana Şoşoacă: Aceste cifre sunt făcute din pix de către cei care fac măşti şi teste PCR
Foto: Antena 3


Diana Şoşoacă a afirmat joi, într-o emisiune TV, că restricţiile impuse de autorităţi sunt neconstituţionale. Senatoarea a mai spus și că cifrele raportate de autorităţi în ce priveşte numărul de infectări şi incidenţele sunt manipulate în favoarea producătorilor de măşti şi de teste PCR.

„Eu mă plimb prin România în general noaptea, şi nu ca să mă uit pe cer, ci pentru că mă cheamă oamenii, mă duc să negociez cu primăriile, să restabilesc lucruri, pentru că sunt singurul senator care face ceva pentru oameni în ţara asta. Noaptea se circulă foarte bine, nu mă interesează nicio declaraţie, nu am completat niciodată şi nici nu o să completez.
Vă spun ca avocat ca singură entitate care poate restrânge drepturi şi libertăţi este Parlamentul, nu Guvernul. Având în vedere că nu există niciun studiu, nu se poate aşa ceva. Există instanțe care deja au anulat ordine, exista şi localităţi unde nici mască nu se poartă şi foarte bine fac oamenii şi nu există nicio rată de infectare. Aceste cifre sunt făcute din pix de către cei care fac măşti şi teste PCR şi pentru că tratamentul unui internat Covid costa 50.000 de lei. Restricţiile de circulaţie nu se pot lua aşa.”, a spus Diana Şoşoacă, la România TV.
Diana Şoşoacă susţine și faptul că datorită presiunii pe care ea însăși a exercitat-o Guvernul a început să mai cedeze în privinţa anumitor restricţii.
„Dacă vreţi să fim sinceri, toate aceste normalizări ale situaţiei mi se datorează în primul rând mie. Eu am arătat la Buzău sacii în care se pun morţii noştri. Degeaba spune Vlad Voiculescu că nu ştia, numai eu am făcut de anul trecut nenumărate sesizări, s-a ajuns şi la cazul Corneliei Catanga. Cum să nu ştie, păi poliţia se ducea să vadă dacă cosciugele sunt închise pentru că aşa avea ea chef?
Le mulţumesc şi poliţiştilor, şi preoţilor, şi primarilor, care nu au permis aceasta profanare a morţilor. Ieri am menţionat toate aceste aspecte şi am adresat 11 întrebări şi am întrebat cine răspunde de aceşti peste 25.000 de morţi profanaţi. Şi cine despăgubeşte şi cum, în plan material, dar mai ales moral, aceste familii? Iei corpul neînsufleţit al doamnei Catanga şi îl pui în doi saci şi îl duci direct la groapă?
Cum să faci acest lucru? Recomand celor 25.000 de familii să facă plângeri penale pentru profanarea decedaţilor şi acţiuni în civil pentru despăgubiri. Eu de ceva timp încerc să negociez cu câţi parlamentari pot, însă suntem prea puţini pentru a adopta, un proiect de lege pentru despăgubirea acestor familii.
De la guvernare sunt puţini dispuşi să asculte, dar din opoziţie sunt toţi de acord, nu am nimic de comentat de parlamentarii AUR şi PSD. Eu am cerut să mi se comunice ordinul şi studiile ştiinţifice care au stat la baza acestor ordine, pentru că ei îşi pasează responsabilitatea de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul de Interne. Când voi obţine aceste acte le voi face publice”, a adăugat Diana Şoşoacă.