Rareş Bogdan: Rocada premierului cu PSD este exclusă în momentul de faţă

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că varianta rotativei premierilor la guvernare între social-democraţi şi liberali nu a fost trecută prin forurile statuare ale PNL.

Rareş Bogdan: Rocada premierului cu PSD este exclusă în momentul de faţă
Foto: Mediafax


Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a anunțat, luni seară, că este exclusă varianta ca președintelui Klaus Iohannis să-i fie propusă o nominalizare de premier de la social-democrați.

Vreau să-i asigur că nu s-a pus în discuție (n.r. propunerea unui premier PSD), e o modalitate de negociere folosită de unii și alții, de a pune presiune. Repet, nu s-a pus problema în cadrul negocierilor ca PNL să cedeze poziția de premier sau să accepte o eventuală rotativă. La BPN-ul în care s-a votat intrarea la negocieri cu PSD nu s-a discutat și subiectul rotativei.
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să punem în discuție acest scenariu al rotativei pe care BPN (Biroul Permanent Național) să-l adopte sau nu, iar chestiunea premierului la prima rotativă, să fie un premier PSD, indiferent de numele acestuia, fie că e președintele sau al membru, vă spun că nu cred că vreun lider PNL sau altcineva să aibă curajul să intre în BPN să propună așa ceva. Dacă vom ajunge la negocieri să propunem PNL această rotativă va trebui să hotărâm s-o propunem în BEx, apoi în BPN. Ideea unui premier PSD la prima tragere nimeni nu o poate lua în calcul. Nu s-a discutat așa ceva. La discuția respectivă au fost finalizată tema justiției, la finanțe și muncă. Cei trei lideri vin mâine la 13.00 în formulă completă și prezintă ultimele informații”, a spus Rareș Bogdan, la Digi24.