Doi scafandri care supravegheau lucrările de nisipare a plajei, în Eforie Nord, au murit înecați

În cursul zilei de vineri, 9 aprilie, militarii ISU Constanța au fost solicitati să intervină în Eforie Nord, la o misiune de căutare si salvare a doi scafandri.

Doi scafandri care supravegheau lucrările de nisipare a plajei, în Eforie Nord, au murit înecați


Doi scafandri au murit în Marea Neagră în timp ce supravegheau lucrările de extindere a plajei din Eforie Nord. Victimele au fost aduse la mal în stop cardio-respirator și nu au mai putut fi salvate de echipajele medicale.

În cursul zilei de azi, vineri, 9 aprilie, în jurul prânzului, militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină în Eforie Nord, în zona hotelului Europa, la o misiune de căutare/salvare a doi scafandri ce se ocupau de monitorizarea biodiversității în cadrul proiectului reducerea eroziunii costiere II. Din păcate, cadrele medicale care i-au resuscitate pe cei doi scafandri scoși inconștienți din apa Mării Negre, la Eforie Nord, în zona hotelului Europa, au fost declarați decedați.

Victimele sunt un scafandru de 54 de ani și un geolog de 32 de ani. Cei doi se aflau la aproximativ 500 de metri în larg când a fost observată dispariția lor. Mai multe echipe de salvatori au început căutările și au reușit să recupereze corpurile din apă.
Cei doi scafandri au fost aduși la mal în stop cardio-respirator și, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu au fost salvați.
Cei doi scafandri supravegheau lucrările de înnisipare a plajei la aproximativ 500 m în larg. Reprezentanţii ISU Dobrogea au precizat că intervin cu patru scafandri cu o ambarcațiune RIB, "o autospeciala de stingere, un smurd B, elicopterul SMURD) şi un echipajul SAJ C2".