Explozie la o mină de cărbuni din Turcia: 2 persoane au murit și 20 au fost rănite

O explozie într-o mină de cărbune din provincia Bartin din nordul Turciei de vineri a ucis două persoane și a rănit 20, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.

Explozie la o mină de cărbuni din Turcia: 2 persoane au murit și 20 au fost rănite
Foto: Nilay Meryem Comlek/Depo Photos via REUTERS


Zeci de mineri au rămas blocați în subteran în urma exploziei produse, astăzi după-amiază, într-o mină din nordul Turciei, anunţă autorităţile locale.

22:47 „Conform informațiilor actuale, doi cetățeni au murit și avem 20 de răniți în explozia care a avut loc într-o mină de cărbune din Bartin”, a spus ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.
Accidentul, cauzat de o defecţiune la un transformator electric, a avut loc într-o mină din provincia Bartin, situată în nordul Turciei.
Guvernatorul regional, Nurtac Arslan, a declarat că 49 de mineri sunt blocaţi în subteran, la adâncimi de 300, respectiv 350 de metri, conform agenţiei Anadolu. Alţi opt mineri au reuşit să iasă singuri din galerie, scrie Reuters, citat de Mediafax. 
Numeroase echipaje de intervenţie şi ambulanţe au fost trimise la faţa locului şi depun eforturi pentru salvarea minerilor.