Făgădău, la ceremonia de premiere: Vă admir pentru curajul vostru. Dumnezeu să binecuvânteze prietenia noastră!

Primarul Decebal Făgădău a transmis soldaţilor americani şi români care au luat parte la exercițiul German Armed Forces Proficiency Badge, cele mai bune gânduri soldaților și familiile lor

Făgădău, la ceremonia de premiere: Vă admir pentru curajul vostru. Dumnezeu să binecuvânteze prietenia noastră!


Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău a transmis, în cadrul ceremoniei de premiere a soldaţilor americani şi români care au luat parte la exercițiul "German Armed Forces Proficiency Badge" cele mai bune gânduri soldaților și celor dragi de acasă și îi admiră pentru curajul lor.

"Felicitări tuturor și vreau să transmit un mesaj pentru toți cei care ne privesc, ne aud de aici sau de acasă, prieteni sau nu: nu ne temem de nimic si de nimeni, noi suntem împreună și suntem puternici, și tot împreună vom câștiga toate luptele, inclusiv pe aceasta cu Covid-19! 
Vă mulțumesc tuturor și vă transmit cele mai bune gânduri vouă și familiilor voastre de acasă și vă admir pentru curajul vostru. Dumnezeu să binecuvânteze prietenia noastră!", a declarat primarul Decebal Făgădău, în cadrul ceremoniei de premiere a soldaţilor americani şi români care au luat parte la exercițiul "German Armed Forces Proficiency Badge".
25 de soldați americani de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și 25 de soldați români aparținând forțelor aeriene, terestre și navale au făcut față cu succes, săptămâna trecută, în cadrul exerciţiului, unor probe specifice. 47 dintre aceştia, care au obținut rezultate bune la toate probele, au fost recompensați simbolic cu insigna specifică acestui exercițiu militar.
"Aș vrea să-i mulțumesc domnului primar pentru această locație minunată în care ne găzduiește astăzi. Este un loc simbolic la Marea Neagră, pe flancul estic, atât de important pentru aliații noștri, iar noi suntem onorați să fim împreună cu militarii români aici pentru a primi insigna germană" a declarat Col. Larry Vaughn, Comandantul Black Sea Area Support Group, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. 
Prezent la eveniment, Lt. Col. Josef Karl Pelikan, reprezentant al Ambasadei Republicii Federale Germania la București, a transmis un mesaj participanţilor: 
"Astăzi, îmi face o deosebită plăcere să ofer militarilor insignele de bronz, argint sau aur în acest foarte frumos oraș - Constanța. Aș dori să exprim recunoștința profundă a Ambasadei Germaniei la București domnului primar Decebal Făgădău pentru că găzduiește acest eveniment. Va multumesc foarte mult, domnule primar, în numele E.S. domnul ambasador Meier-Klodt."
Exerciţiul "German Armed Forces Proficiency Badge" demonstrează forța partenerilor NATO, interoperabilitatea regională și excelenta pregătire a militarilor dislocați la Constanța.