Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România cere înfiinţarea unui Minister al Turismului

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din Romania atrage atenţia asupra importanţei creării unei instituţii guvernamentale dedicate pentru turism.

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România cere înfiinţarea unui Minister al Turismului


Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) solicită înfiinţarea unui Minister al Turismului, mai ales în contextul impactului negativ major pe care pandemia de coronavirus l-a avut asupra industriei ospitalităţii.

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenţia asupra importanţei creării unei instituţii guvernamentale dedicate pentru turism. Turismul se numără printre sectoarele cele mai afectate de pandemia de COVID-19, iar revigorarea acestui sector necesită o cooperare între toţi actorii interesaţi şi factori decidenţi, coordonat de un minister de resort.
"Crearea unei instituţii guvernamentale distincte este obligatorie în contextul impactului negativ major pe care pandemia de coronavirus l-a avut asupra industriei ospitalităţii. Această nouă structură va trebui să fie cea care va îndruma şi coordona măsurile atât de necesare pentru salvarea a ceea ce a mai rămas din industrie. Odată depăşite provocările pandemiei, o structură distinctă va trebuie să susţină atragerea a cât mai multor fonduri europene în domeniul industriei ospitalităţii şi va trebui să revigoreze serios imaginea României în afara ţării. Acestea sunt doar două motive, dintr-o listă lungă, pentru care consider obligatorie nevoia unei structurii dedicate turismului. De asemenea, subliniez că acesta va trebui să fie mai eficientă şi mai suplă decât cele pe care le-am avut în trecut. E necesar ca aceasta să livreze rezultate palpabile şi apoi se poate discuta despre responsabilităţi şi resurse suplimentare”, spune Mihai Jurca, preşedintele FAPT.
FAPT are ca scop dezvoltarea turismului la nivel naţional, prin coordonarea activităţilor turistice, care să servească interesele membrilor şi promovarea acestora pe plan naţional şi internaţional. Federaţia susţine dezvoltarea unei organizaţii de management al destinaţiei la nivelul României. Federaţia numără unele din cele mai importante organizaţii de management a destinaţiei (OMD) din România.