PSD-AUR, negocieri secrete. Marcel Ciolacu și George Simion, întâlnire de taină în Capitală

S├ómb─ât─â diminea╚Ť─â au ├«nceput negocierile pentru formarea unei majorit─â╚Ťi ├«n Parlament. vineri dup─â pr├ónz, liderii PSD, Marcel Ciolacu, ╚Öi AUR, George Simion, au avut o ├«nt├ólnire ├«n tain─â.

PSD-AUR, negocieri secrete. Marcel Ciolacu și George Simion, întâlnire de taină în Capitală
Foto: Gândul


Sâmb─ât─â diminea╚Ť─â au început negocierile pentru formarea unei majorit─â╚Ťi în Parlament. Reprezentan╚Ťii PNL, USR PLUS ╚Öi UDMR s-au strâns la Vila Lac 1 pentru discu╚Ťii pe marginea viitorului Guvern. Gândul.ro a aflat c─â, înainte cu aproape 24 de ore, vineri dup─â prânz, liderii PSD, Marcel Ciolacu, ╚Öi AUR, George Simion, au avut o întâlnire în tain─â. Nu îns─â între patru ochi, ci… între ╚Öase! Pentru c─â la masa discu╚Ťiilor s-a a╚Öezat ╚Öi cel supranumit ”b─âiatul de╚Ötept” din politic─â. E vorba de strategul Vasile Dîncu.

La masa discu╚Ťiilor, a fost ┼či "b─âiatul de╚Ötept" din politic─â, strategul Vasile Dîncu. Negocierile s-au purtat la o adres─â din Prim─âverii, acolo unde se afl─â ╚Öi sediul IRES, institut coordonat de Dîncu. 
Vineri, Vasile Dâncu m─ârturisea presei,în calitate de pre╚Öedinte al Consiliului Na╚Ťional al PSD, c─â "nu avem niciun fel de discu┼úie cu AUR. Nu credem în acest moment, nici nu în┼úelegem foarte bine care este orientarea acestui partid, care este un partid contra sistem ┼či care probabil c─â se va raporta critic la toate partidele din mainstream-ul politic".
Public, Marcel Ciolacu nu a exclus un eventual parteneriat politic cu Alian╚Ťa pentru Unirea Românilor: "Esen╚Ťa politicii este s─â discu╚Ťi cu to╚Ťi actorii politici. Am anun╚Ťat în campanie c─â nu vom avea o discu╚Ťie cu PNL. 
În ce-l prive╚Öte pe George Simion, pozi╚Ťia acestuia, care, într-o prim─â faz─â, p─ârea categoric─â, s-a mai diluat între timp. Cu o zi înainte de întâlnirea cu Marcel Ciolacu, co-pre╚Öedintele AUR sus╚Ťinea c─â ”PSD face gafe enorme, nu taxeaz─â deloc derapajele anticonstitu┼úionale ale pre┼čedintelui. (…) Este un alt partid în siajul pre┼čedintelui”. A doua zi îns─â, Simion a acceptat s─â se pun─â la aceea╚Öi masa cu Marcel Ciolacu.