Cîţu: Vrem să evităm carantina, pentru a nu afecta şi mai mult activităţile economice

Florin Cîţu a cerut prefecţilor, luni, într-o videoconferinţă, să ia toate măsurile necesare pentru a impune respectarea strictă a regulilor aflate în vigoare

Cîţu: Vrem să evităm carantina, pentru a nu afecta şi mai mult activităţile economice
Foto: Facebook / Guvernul României


Prim-ministrul Florin Cîţu a cerut prefecţilor, luni, într-o videoconferinţă, să ia toate măsurile necesare pentru a impune "respectarea strictă" a regulilor aflate în vigoare, subliniind că, dacă acest lucru se întâmplă, nu ar fi necesare alte restricţii pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2.

"Am cerut azi reprezentanţilor Guvernului în teritoriu să ia toate măsurile necesare pentru a impune respectarea strictă a regulilor pe care le avem în vigoare. Dacă actualele măsuri sunt respectate de către toată lumea, nu ar fi necesare alte restricţii pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2. Vedem în 30 de judeţe şi în Bucureşti o creştere continuă a incidenţei şi, zilnic, avem noi localităţi în zona roşie, pentru că o minoritate preferă să nu respecte regulile. Ne vom asigura că tot mai mulţi se vor conforma, astfel încât majoritatea cetăţenilor care respectă regulile să nu fie afectaţi de comportamentul celorlalţi", a afirmat el.
Premierul a menţionat că a analizat, împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale din Bucureşti, soluţii pentru ca regulile de prevenire a răspândirii virusului să fie respectate pe stradă, în mijloacele de transport, în centre comerciale, la terase şi restaurante, în şcoli, în instituţiile publice şi la locul de muncă.
"Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă dacă vrem să ţinem sub control pandemia. Datoria noastră este să ne asigurăm că măsurile sunt respectate în toate cazurile, întrucât şi-au dovedit eficienţa. Vrem să evităm carantina, pentru a nu afecta şi mai mult activităţile economice. Este clar nevoie de o implicare mai mare a autorităţilor în informarea populaţiei cu privire la campania de vaccinare şi la măsurile pe care le-am urmat şi trebuie să le urmăm în continuare. Să ţinem însă cont că ne confruntăm cu un val nou al pandemiei, cu tulpini mai uşor transmisibile ale coronavirusului. Avem nevoie să rezistăm în următoarele săptămâni, pentru că în lunile aprilie şi mai România va primi alte câteva milioane de doze de vaccin anti-COVID, după care vom putea frâna evoluţia îmbolnăvirilor prin continuarea în forţă a campaniei de vaccinare", a susţinut Cîţu.