Costin Răsăuţeanu salută votul Parlamentului European cu privire la aderarea României la Schengen

Liderul grupului de consilieri locali PSD, Costin Răsăuţeanu, salută acest vot şi consideră că România a aşteptat un timp îndelungat până să ajungă în această situaţie.

Costin Răsăuţeanu salută votul Parlamentului European cu privire la aderarea României la Schengen


România este mult mai aproape de spaţiul Schengen după votul Parlamentului European din această săptămână. Liderul grupului de consilieri locali PSD, Costin Răsăuţeanu, salută acest vot şi consideră că România a aşteptat un timp îndelungat până să ajungă în această situaţie.

Iniţiativa PSD - PES în privința aderării României la spațiul Schengen este una perfect legitimă. Suntem membri ai Uniunii Europene din 2007, iar o decizie pe acest subiect s-a lăsat așteptată prea mult. România merită să intre în spațiul Schengen. Este o reușită. Un prim pas. Din păcate, nu toate partidele din PE au votat pentru această inițiativă. Este un derapaj care nu trebuia să aibă adepți mai ales în această perioadă când Europa se confruntă cu foarte multe provocări, conflictul de la graniță, scăderea puterii de cumpărare, inflație etc. Nu există altă cale pe care România să o accepte! Am așteptat destul, iar acest mod constant de discriminare trebuie să înceteze. România și-a făcut datoria față de țările membre UE și o va face în continuare. Suntem un pilon important de stabilitate și securitate pentru întreaga familie europeană. Orice atitudine neinspirată bazată pe discriminare și excludere a României va avea un impact negativ asupra pieței unice a UE, dar și asupra Securității în Regiune”, a transmis Costin Răsăuţeanu.