Cătălin Țibuleac: Îi încurajăm pe turiști să viziteze Delta Dunării, un loc unic în lume

La șase luni de la începutul acestui an, Delta Dunării se dovedește a fi în continuare destinația ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță în natură.

Cătălin Țibuleac: Îi încurajăm pe turiști să viziteze Delta Dunării, un loc unic în lume


La șase luni de la începutul acestui an, Delta Dunării se dovedește a fi în continuare destinația ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță în natură, cei care știu să aprecieze liniștea, gastronomia locală, tradițiile multiseculare și dovedesc respect față de o Rezervație a Biosferei.

Delta Dunării este în prezent o destinație sigură, cu toate zvonurile alarmiste, fiind una dintre cele mai izolate, unice și protejate zone turistice din România, unde turiștii pot petrece vacanțe de neuitat în natură, ținând cont de activitățile de recreere specifice turismului deltaic: pescuit, plimbările pe canale cu bărcile deschide, traseele de caiac-canoe, plimbările cu bicicleta, birdwatching și nu în ultimul rând plajele sălbatice, neamenajate, mai puțin populate.
Cu toată situația inedită în care s-a găsit la început de sezon, industria ospitalității din Delta Dunării și-a revenit și a primit și primește turiștii în condiții de siguranță, oferind acestora noi experiențe deltaice de vacanță.
Nu o spunem noi, o spun cifrele comparative, astfel dacă până în luna mai a anului trecut, un an atipic ca și 2020, am avut în Deltă 59.119 de turiști, iată că în 2022, în aceeași perioadă, au ales destinația 42.735 de turiști, cu 27% mai puține înnoptări, prezența acestora fiind evident grevată de zvonurile alarmiste, dar și de creșterea prețurilor determinată de criza economică”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD.
De asemenea, acesta a mai precizat că turiștii care vin în Deltă au parte de prețuri corecte, datorită faptului că proprietarii de unități de cazare și localnicii au mărit tarifele doar cu rata inflației.
Îi încurajăm pe turiști să viziteze Delta Dunării, un loc unic în lume, unde industria ospitalității a fost în permanență pregătită să primească turiștii pentru practicarea un turism responsabil, lent, de vizitare, armonios îmbinat cu biodiversitatea, multiculturalitatea, tradițiile și gastronomia locală.
Toți acești ani, complicați, ne-au învățat să ne reinventăm și să schimbăm modul de a face turism. Cine nu înțelege va dispărea natural, iar cei care practicau nefiscalizat și “vânătoarea” de turiști, pentru a îi supratarifa la transportul în Deltă, sunt de domeniul trecutului. Să înțelegem că în astfel de perioade, de ”curățenie”, informațiile privind evoluția turismului deltaic ar trebui preluate de la cei reprezentativi și nu de la acei a căror afacere, nefiscalizată, este în pericol de a falimenta.
Îi asigurăm pe turiștii care aleg să viziteze Delta că vor avea parte de o primire călduroasă, de servicii de calitate și de prețuri corecte, proprietarii de hoteluri, pensiuni, dar și și localnicii încercând să nu mărească tarifele la cazare și transport decât cu rata inflației”, a mai declarat Cătălin Țibuleac.