Florin Cîţu: Aşa nu mai merge! Făceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă!

Florin Cîţu a adresat un avertisment dur angajaţilor din Ministerul Sănătăţii şi din instituţiile de control, în urma incendiului soldat cu moartea cinci persoane.

Florin Cîţu: Aşa nu mai merge! Făceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă!


Florin Cîţu a adresat un avertisment dur angajaţilor din Ministerul Sănătăţii şi din instituţiile de control, în urma incendiului soldat cu moartea cinci persoane. Premierul a spus că a cerut autorităţilor un raport despre cauzele producerii tragediei.

"La câteva minute după ce a fost făcut apelul la 112, am fost contactat de Arafat, care mi-a spus că e un incendiu la Balș. A fost declanșat planul roșu și de atunci am rămas în permaent contact cu instituțiile implicate. Concomitent, au fost găsite locuri la alte spitale din București pentru pacienți. Le mulțumesc managerilor că au acționat imediat. La 06.37 toți pacienii erau deja transferați. Mulțumesc angajaților de la Balș care s-au implicat imediat pentru transferul pacienților. Metehnele sistemului de sănătate au fost iar prezente.
Anul trecut au fost alocate 65 de miliarde de lei, adică 6,1% din PIB. Doar o foarte mică parte s-au dus pe investiții. E momentul ca toți să înțelegem că nu putem să cheltuim 95% din resurse pe salarii și sporuri. Trebuie să facem investiții ca să evităm aceste tragedii. Am constituit o echipă complexă care va prezenta un raport. Avem unul preliminar, dar vom prezenta concluziile finale și următorii pași.
Nu am învățat nimic din experiența de anul trecut. Așa nu mai merge! Angajaților din administrație, din Ministerul Sănătățții, inspecțiile județene de sănătate, inspecțiile de control din Ministerul Sănătății le spun: ieșiți din birou și faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă! Fiecare angajat din sectorul public să-și facă treaba pentru care e plătit. E pretenția pe care o am de la acești angajați", a declarat Florin Cîțu după ședința de Guvern convocată în urma incendiului de la Matei Balș.