Florin Cîţu: Ne împrumutăm pentru a plăti facturi şi cheltuieli făcute de PSD

Ne împrumutăm pentru a plăti facturi şi cheltuieli făcute de PSD, iar dacă PSD ar fi fost un partid responsabil nu ar fi trecut prin Parlament legi

Florin Cîţu: Ne împrumutăm pentru a plăti facturi şi cheltuieli făcute de PSD
Foto: Stirile ProTv


Ne împrumutăm pentru a plăti facturi şi cheltuieli făcute de PSD, iar dacă PSD ar fi fost un partid responsabil nu ar fi trecut prin Parlament legi fără sursa de finanţare, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Am lăsat la final discuţia despre împrumuturi, o ciorbă reîncălzită de semnatarii acestei moţiuni. Este momentul să vă dau o lecţie de economie. Şi trebuie să ascultaţi cu atenţie, pentru că nu ştiu dacă mai vin să vorbesc despre împrumuturi din nou. Am văzut că aţi prezentat ieri jumătate dintr-un program faraonic. Este clar ca Dragnea încă conduce acest partid. Trebuie să înţelegeţi cum se finanţează un deficit bugetar pentru că România are de mai mult timp deficit bugetar. Ce înseamnă deficit bugetar? Înseamnă că avem cheltuieli mai mari decât venituri şi diferenţa trebuie acoperită de undeva. O să vă dau cele trei variante de a acoperi aceste deficit, pentru că ştiu că nu tăiaţi cheltuieli că nu sunteţi în stare. Ştiţi doar să le creşteţi. În primul rând ce a făcut PSD ani de zile: nu a plătit facturi. Nu plăteşti facturi reduci deficitul bugetar. Noi nu facem asta. Nu suntem ţepari. Noi suntem un partener onest al sectorului privat. Poţi să creşti taxele. Noi iarăşi nu facem acest lucru, nu creştem taxele dar ar trebui să fiţi cinstiţi cu romnii şi să le spuneţi că veţi creşte taxele pentru că programul pe care l-aţi prezentat ieri asta înseamnă. A treia variantă: împrumuturile. Ne împrumutăm pentru a plăti facturi şi cheltuieli făcute de PSD", a afirmat Florin Cîţu, la dezbaterea din plenul Camerei Deputaţilor a moţiunii simple depusă de PSD. (Agerpres)