Fostul preot acuzat de racolare de minori, Cristian Pomohaci și-a făcut biserică acasă

Fostul preot care a fost caterisit în anul 2017, după ce a fost acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, Cristian Pomohaci, continuă să țină slujbe în garajul locuinței sale.

Fostul preot acuzat de racolare de minori, Cristian Pomohaci și-a făcut biserică acasă


Fostul preot care a fost caterisit în anul 2017, după ce a fost acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, Cristian Pomohaci, continuă să țină slujbe în garajul locuinței sale. Acuzațiile sunt aduse de Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia, îndemnându-i pe credincioși să nu cadă în ispită.

Se pare că Cristian Pomohaci a cumpărat chiar și un local pe care l-a transformat în biserică. Din momentul în care a fost lăsat fără sutană, interpretul de muzică populară s-a dedicat slujirii în statul natal. În schimb, localnicii nu recunosc acest lucru, susținând că falsul preot a achiziționat o clădire în care se țin slujbe într-o altă localitate, la jumătate de oră distanță.
Cu multă îngrijorare și durere, vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuat să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni. Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe. Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze ale locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă.
De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic. Totodată, vă aducem la cunoștință că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte”, a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia, potrivit RomaniaTV.
Din cauza faptului că nu mai este preot, Patriarhia Română nu a avut nicio reacție legată de acest subiect.
Din 2017, Cristian Pomohaci a fost interzis să slujească în biserică, potrivit unei hotărâri luate de Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Transilvaniei. Motivul acestei decizii a fost acuzația că Pomohaci a fost implicat în activități infracționale, în special, recrutarea de minori în scopuri sexuale. Această acuzație a fost făcută publică printr-o înregistrare audio în care Pomohaci ar fi promis că va plăti un adolescent în schimbul favorurilor sexuale. În plus, Pomohaci a fost urmărit penal de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru evaziune fiscală în formă continuă.