FOTO Putin: A fost declanșat un război împotriva noastră. Ne vom apăra!

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că lumea se află în prezent într-un punct de cotitură şi a acuzat ţările occidentale că orchestrează un război împotriva Rusiei, înainte de a-i îndemna pe ruşi la victorie.

FOTO Putin: A fost declanșat un război împotriva noastră. Ne vom apăra!


Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că lumea se află în prezent într-un punct de cotitură şi a acuzat ţările occidentale că orchestrează un război împotriva Rusiei, înainte de a-i îndemna pe ruşi la "victorie", în timpul paradei militare din Piaţa Roşie de la Moscova cu prilejul Zilei Victoriei împotriva Germaniei naziste, informează AFP şi TASS.

"Astăzi, civilizaţia se află din nou la un punct de cotitură. Împotriva patriei noastre a fost din nou declanşat un adevărat război, însă noi vom învinge terorismul internaţional, îi vom apăra şi pe locuitorii din Donbas, ne vom asigura securitatea", a declarat preşedintele rus.

Vladimir Putin a susţinut că Rusia vrea "un viitor paşnic şi liber", şi că pentru ea "nu există popoare inamice nici în Vest, nici în Est".
În discursul său, Putin a calificat drept "crimă" distrugerea memorialelor înălţate în cinstea soldaţilor sovietici şi "o bătaie de joc la adresa actelor lor de eroism", "un revanşism al celor care pregăteau în mod cinic şi făţiş o nouă campanie împotriva Rusiei, celor care au adunat pentru aceasta răul neonazist din întreaga lume".
Vladimir Putin a declarat că Rusia se mândreşte cu toţi participanţii la operaţiunea militară specială din Ucraina" şi că de ei "depinde viitorul statalităţii ruse şi securitatea ţării".

Potrivit lui Putin, "orice ideologie de supremaţie este prin natura ei dezgustătoare, aducătoare de moarte şi criminală". El a subliniat că elitele occidentale "continuă să-şi declare exclusivitatea, îi asmut pe oameni şi dezbină societatea".

Vladimir Putin şi-a încheiat discursul de 10 minute din timpul paradei cu strigătul "Ura!" pentru Rusia şi victoria ei. "Pentru Rusia, pentru forţele noastre armate nobile, pentru Victorie, ura!", a declarat preşedintele rus.