Cinci persoane trimise în judecată pentru fraudă cu fonduri europene de peste 7,7 milioane lei

Cinci persoane au fost trimise în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care sunt acuzate de fraudă cu fonduri europene în valoare de peste 7,7 milioane de lei.

Cinci persoane trimise în judecată pentru fraudă cu fonduri europene de peste 7,7 milioane lei


Un număr de cinci persoane au fost trimise în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) într-un dosar în care sunt acuzate de fraudă cu fonduri europene în valoare de peste 7,7 milioane de lei.

Procurorii DNA Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a 6 inculpați - 5 persoane fizice și o societate - în sarcina cărora s-a reținut comiterea, în forma autoratului și a complicității, a unor infracțiuni de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, potrivit Mediafax.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2010 – 2013, în contextul a 4 proiecte finanțate din fonduri nerambursabile, prin care s-a urmărit implementarea unor măsuri active de sprijinire a persoanelor vulnerabile pe piața muncii, administratorul S.C. Euro Jobs S.R.L, cercetat în cauză, ar fi depus la Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - Regiunea Vest 7, un număr de 29 cereri de rambursare la care ar fi atașat mai multe documente false (rapoarte tehnice de implementare), din care reieșea că toate cheltuielile sunt eligibile, iar informațiile conținute sunt corecte și corespund realității.
Din probatoriu a reieșit că, în realitate, activitățile cu privire la furnizarea programelor de formare profesională nu s-ar fi desfășurat sau ar fi fost derulate într-un număr mai mic de ore și de cursanți decât cel indicat scriptic.
O parte din documentele respective ar fi fost puse la dispoziția administratorului S.C. Euro Jobs S.R.L de către ceilalți inculpați, în calitățile lor de manager proiect respectiv responsabil formare profesională continuă.
Prin demersurile de mai sus au fost obținute fonduri nerambursabile în valoare totală de 7.726.611 lei.
Ministerul Fondurilor Europene - Direcția Generală Programe Europene Capital Uman s-a constituit parte civilă, transmite DNA.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse.