Dragoș Săvulescu este din nou liber. A fost pus sub control judiciar în Grecia

Fostul acţionar de la Dinamo Dragoş Săvulescu, care fusese reţinut în insula grecească Mykonos, a fost pus sub control judiciar şi nu poate părăsi teritoriul statului elen

Dragoș Săvulescu este din nou liber. A fost pus sub control judiciar în Grecia
Foto: Mediafax / Răzvan Lupica


Fostul acţionar de la Dinamo Dragoş Săvulescu, care fusese reţinut în insula grecească Mykonos, a fost pus sub control judiciar şi nu poate părăsi teritoriul statului elen până când se va judeca solicitarea de extrădare. Termenul a fost stabilit pentru septembrie.

Săvulescu a fost condamnat definitiv la 5 ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor, în condițiile în care a făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, care a prejudiciat statul român cu 114 milioane de euro.
Odată condamnat de justiția română, Dragoș Săvulescu a fugit în Italia, iar Curtea de Apel din Napoli i-a comutat pedeapsa în una cu suspendare. Practic, judecătorii napoletani i-au șters lui Săvulescu trei ani din pedeapsă pe baza unui decret de grațiere din 2006 și, constatând că a rămas cu o pedeapsă mai mică de trei ani, i-au comutat-o în una cu suspendare. Procurorul italian nu a făcut apel, astfel că decizia instanței napoletane a rămas definitivă.
Dragoș Săvulescu a fost reținut de poliția elenă luni, în Mykonos, într-o zonă frecventată adesea de oameni care au legături cu lumea interlopă. La acel moment, el se afla într-un bar, alături de niște prieteni.