FOTO Eroii care au stins flăcările incendiului de la Petromidia Năvodari

Peste 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului ce a izbucnit imediat după explozia de la Rafinăria Petromidia Năvodari.

FOTO Eroii care au stins flăcările incendiului de la Petromidia Năvodari
Foto: ISU Dobrogea


Peste 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului ce a izbucnit imediat după explozia de la Rafinăria Petromidia Năvodari. În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum, informează ISU Constanța.

La nivelul județului Constanța a fost activat planul roșu de intervenție, iar în urma exploziei de la Petromidia au fost rănite cinci persoane, iar un bărbat în vârstă de 31 de ani a decedat.
Imagini impresionante cu pompierii care au intervenit pentru stingerea flăcărilor de la Rafinăria Petromidia au fost publicate de către ISU Constanța.
Cei 120 de pompieri au intervenit într-o zi caniculară de vară, iar în fotografii oboseala li se poate citi pe chip. Pentru a se răcori, forțele de ordine au folosite sticle de apă plată, pe care le-au turnat în cap.

Peste 100 de pompieri, implicați în operațiunea de la Năvodari
„Incendiul a fost localizat la ora 13:14, iar în urmă cu puțin timp acesta a fost lichidat. La acest moment nu mai există flacără, iar echipajele de intervenție acționează pentru răcirea zonei de ardere, în scopul eliminării posibilității de reaprindere.
Pentru gestionarea acestei situații de urgență, aproximativ 120 de pompieri din cadrul mai multor Inspectorate pentru Situații de Urgență Județene au acționat  cu următoarele mijloace de intervenție:
- 14 Autospeciale de stingere cu apa și spumă;
- 3 Autocamioane de intervenție;
- 4 motopompe de mică și mare capacitate;
- 1 autospecială CBRN;
- 1 autospecială transport victime multiple;
- 1 ambulanța SMURD Terapie Intensivă Mobilă;
- 6 ambulanțe SMURD Echipaj de Prim Ajutor;
- 6 ambulanțe ale SAJ Constanța ( 1 echipaj C2 și 5 echipaje B2);
- 2 elicoptere SMURD.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns s-a dispus alocarea de forțe suplimentare din cadrul ISU Călărași, ISU Galați, ISU Vrancea, ISU Ialomița, ISU Tulcea, ISU Brăila.
Pentru informarea promptă a cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție a fost trimisă o avertizare prin sistemul RO-ALERT.
Dată fiind manifestarea incendiului cu degajări mari de fum,  în urma  consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, reiterăm faptul că în toată această perioadă, siguranța cetățenilor nu a fost pusă nicio clipă în pericol.”, informează ISU Constanța.