Spania se califică dramatic în semifinale după ce a eliminat Elveția la penalty-uri

Naţionala de fotbal a Spaniei s-a calificat în semifinalele Euro 2020, după ce a trecut la penaltiuri de echipa Elveţiei.

Spania se califică dramatic în semifinale după ce a eliminat Elveția la penalty-uri


Selecţionata de fotbal a Spaniei s-a calificat în semifinalele EURO 2020, după ce a învins echipa Elveţiei cu scorul de 3-1 la loviturile de departajare, vineri seara, la Sankt Petersburg, într-un meci în care scorul a fost egal după 120 de minute, 1-1 (1-0, 1-1).

Spania a deschis scorul devreme, cu noroc, Denis Zakaria marcând în propria poartă, în minutul 8 (0-1). A fost al 10-lea autogol al acestei ediţii a EURO 2020. 
Elveţia nu s-a lăsat învinsă uşor. După pauză, Shaqiri a restabilit egalitatea la o greşeală mare a defensivei spaniole.
În minutul 77, Elveţia a rămas în inferioritate numerică. Freluer a primit direct cartonaşul roşu după o intrare neglijentă la mijlocul terenului. Elveţia a rezistat însă 120 de minute, iar prima semifinalistă de la Euro s-a decis la penalty-uri. În prelungiri, Sommer a făcut minuni în poarta elveţienilor la ocaziile imense ale lui Gerard Moreno.
Seria penalty-urilor a început cu o ratare a lui Busquets, care a trimis în bara din dreapta portarului. Unai Simon a apărat a doua execuţie a elveţienilor, însă Sommer a parat lovitura lui Rodri. Portarul lui Athletic Bilbao a apărat din nou la şutul lui Akanji, iar ambele echipe aveau câte două ratări din primele trei penalty-uri executate. Vargas a trimis peste poartă, iar Oyarzabal a trimis Spania în semifinale.

În cele din urmă, după mai multe ratări, Spania a fost cea care s-a impus la penalty-uri și va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Italia și Belgia.
Elveţia încheie aventura europeană cu capul sus, neînvinsă în ultimele trei meciuri, după ce a trecut în optimi de campioana mondială en titre, Franţa, la Bucureşti, ajungând în premieră în sferturile de finală al EURO.