S-a dat startul Raliului Deltei Dunării

Pe o ploaie care nu s-a oprit ore bune piloţii au pornit motoarele şi au intrat în competiţie. Startul a fost dat de Titi Aur și Victor Ponta

S-a dat startul Raliului Deltei Dunării


Cel mai bun raliu din Romania în ediţia 2013 şi-a depus candidatura şi este monitorizat la această a XIV-a ediţie pentru a fi inclus de anul viitor ca etapă de Campionat European.

FIA a validat înca din luna martie traseele acestei ediţii a competitiei auto, observatorul federaţiei, Jordi Parro, apreciind nu doar interesul competitorilor pentru evenimentul de la Tulcea ci şi organizarea de dinaintea startului oficial. Start oficial care s-a dat aseara după ora 20.00 în Piata Civică, precedat de un concert sustinut de Delia Matache.
Mii de oameni s-au adunat pe strazile din Tulcea la deschiderea Raliului Deltei 2014. Aşii volanului, fetele sexy şi pelicanul-pilot, mascota oficială a competitiei, au fost în centrul atenţiei. Vineri dimineaţa, piloţii au efectuat ultimele teste pe macadamul tulcean. Printre participanti s-a aflat şi un echipaj inedit din Taiwan. După experienţa de anul trecut de la Sibiu, asiaticii au revenit în România pentru o nouă aventură. Motivul: nu au drumuri prafuite de pietriş în ţara lor.
Pe o ploaie care nu s-a oprit ore bune, piloţii au pornit motoarele şi au intrat în competiţie. Startul a fost dat de echipa formată din Titi Aur şi Victor Ponta. Pentru nici unul ploaia nu a reprezentat o piedică.“Raliul este foarte frumos. Faptul că a plouat, pentru mine este bine. Când sunt condiţii grele, dificile pentru mine, e bine. Dictarea a mers perfect. Totul a mers frumos. Am fost maşină de deschidere, dar ne-am aprins aşa puţin şi am mers mai repede”, a declarat pilotul Titi Aur.
Pe traseu au existat şi zone neasfaltate. “A fost foarte greu pentru că a fost noroi mult şi ne-am chinuit. Cred că este una din cele mai frumoase probe din ţară, cel puţin ce am văzut eu până acum”, a spus Victor Ponta.
La ceremonia de deschidere au mai fost prezenţi: Razvan Filipescu – Preşedintele Autorităţii Naţionale de Turism, autorităţile locale şi, spre incantarea spectatorilor, vedetele Gina Pistol – care a prezentat evenimentul alături de Arnold Cobilanschi, Alina Puscaş, Andreea Mantea, Doru Todorut, Cosmin Seleşi, precum şi Delia Matache care a susţinut şi un concert de deschidere.
Ultima zi a raliului pe 31 mai 2014, zi în care piloţii vor concura pe alte două probe speciale – Babadag şi Eoliene, urmate, ca şi în prima zi, de superspeciala din oraş începând de la ora 16:50. Festivitatea de premiere se desfăşoară pe faleza din Tulcea, sambată, la ora 20:00.
Danube Delta Rally a fost reluat în 2013, după o pauză de 20 de ani şi s-a aflat încă de la început pe prima poziţie în etapele Campionatului National de Raliuri Dunlop. Raliul este organizat de Clubul Nautic Mototrsport, cu susţinerea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Tulcea, dar şi cu Asociaţia de Promovare Litoral Delta Dunării.