FOTO - Repetiții de Ziua Marinei Române

Se fac ultimele pregătiri pentru cea mai așteptată zi de la malul mării, Ziua Marinei Române. Astăzi au avut loc repetiții pe mare cu navele, dar și exerciții cu militarii care vor defila pe faleza din Constanța.

FOTO - Repetiții de Ziua Marinei Române


A început numărătoarea inversă pentru Ziua Marinei. Astăzi au avut loc repetiții pe mare cu navele, dar și exerciții cu militarii care vor defila pe faleza din Constanța.

Se fac ultimele pregătiri pentru cea mai așteptată zi de la malul mării, Ziua Marinei Române. Din păcate, vremea nu i-a ajutat pe marinari să se desfășoare așa cum și-au propus. Repetițiile au început, iar antrenamentele au avut loc atât pe faleza Cazinoului, cât și pe mare. Practic este o repetiție la ceea ce se va întâmpla marți, de Ziua Marinei. 
Marți, pe 15 august, turiștii și localnicii sunt așteptați pe faleza Cazinoului pentru a lua parte la cea de-a 121 aniversare a Zilei Marinei Române.       
Festivitatea va începe la ora 10:00, pe scena maritimă din fața Comandamentului Flotei, cu primirea persoanei oficiale, urmată de ridicarea Pavilionului, geacului și a Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului de Stat al României și cu tragerea a 21 de salve de tun, conform tradiției marinărești.
La ceremonie este așteptat și președintele României, Klaus Iohannis. Ziua se va încheia cu retragerea cu torțe a marinarilor și cu un spectacol de artificii și de drone.”
După alocuțiunile persoanelor oficiale și serviciul religios, vor fi lansate, în apa mării, ancore de flori în memoria eroilor marinari, care își dorm somnul de veci în adâncurile apelor, transmit reprezentanții Forțelor Navale.