Grecii de la Piraeus Bank deschid cel de-al treilea Business Center pentru IMM-uri

Piraeus Bank Romania a deschis primul sau centru pentru IMM anul trecut in Bucuresti si a continuat cu Business Centerul din Constanta

Grecii de la Piraeus Bank deschid cel de-al treilea Business Center pentru IMM-uri


Grecii de la Piraeus Bank deschid un nou Business Center, cel de-al treilea după lansarea operaţiunilor din Bucureşti şi Constanța, a căror activitate a dus la o creştere de 30% a numărului de clienţi companii mici şi mijlocii, în aproximativ 1 an.

Acest tip de operaţiune care se adresează exclusiv Întreprinderilor Mici şi Mijlocii derivă dintr-un proiect implementat la nivel de Grup, construcţii similare existând şi în alte ţări precum Grecia, Albania, Bulgaria, Serbia. Noul Center, aflat în Ploieşti, se adresează IMM-urilor cu o cifre de afaceri cuprinse între 0.5 milioane euro şi 5 milioane euro, aflate în judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea. Pe această piaţă, Piraeus se bate în principal cu BCR, BRD, Banca Transilvania şi Raiffeisen, având produse relativ similare.
Băncile din eşalonul al doilea pot supravieţui şi fără să atingă o cotă de piaţă semnificativă pentru că perioada de criză le-a forţat să reducă birocraţia, să evalueze mai atent riscurile şi să caute să se specializeze pe nişe de clientelă.
Până la sfârşitul anului 2014, Piraeus Bank România intenţionează să lanseze încă 4 asemenea centre. În momentul de faţă, cele 3 centre deservesc aproximativ 550 de clienţi IMM, printr-o echipă formată din 60 de specialişti.
Banca vizează în mod special Întreprinderile Mici şi Mijlocii care activează în producţie, servicii, comerţ, petrochimie, petrol şi gaze, farmacie, industria alimentaraa/gricultura (inclusiv subvenţii APIA).
Zona de IMM-uri este extrem de aglomerată de către jucătorii din piaţa bancară, aproape toate băncile ţintind aceleaşi zone de business cu produse având caracteristici foarte apropiate.
Piraeus Bank România a deschis primul său centru pentru IMM în vara anului trecut în Bucureşti şi a continuat expasiunea cu Business Centerul din Constanța în primăvara acestui an. Acest tip de operaţiune care se adresează exclusiv Întreprinderilor Mici şi Mijlocii derivă dintr-un proiect implementat la nivel de Grup, construcţii similare existând şi în alte ţări precum Grecia, Albania, Bulgaria, Serbia.
Piraeus Bank România este parte a grupului financiar Piraeus Bank Group, prezenta fiind pe piaţa locală de 14 ani. Piraeus Bank Group ocupa locul 1 în topul celor mai mari bănci din Grecia, fiind concentrată pe zona Europei de Sud-Est, prezenta fiind în 10 ţări din regiune. (Sursa: HotNews)