Grindeanu: Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră

Sorin Grindeanu a anunțat că Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră, fluxul de transporturi cu mărfuri crescând considerabil de la declanșarea conflictului din Ucraina.

Grindeanu: Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră, fluxul de transporturi cu mărfuri crescând considerabil de la declanșarea conflictului din Ucraina. Acesta a ținut să precizeze că România are șansa de a valorifica inclusiv potențialul feroviar al Portului Constanța.

Ministrul Transporturilor a vorbit despre importanța Portului Constanța, în contextul războiului din Ucraina. Totodată, el a vorbit și despre fluxul de mărfuri care a crescut constant prin Portul Constanța, de la izbucnirea conflictului.
Fluxul de mărfuri transportate a crescut constant de la declanșarea conflictului din Ucraina, iar România are şansa de a valorifica inclusiv potenţialul feroviar al portului.
Am abordat această oportunitate în discuţiile dintre delegaţia română condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi delegaţia americană condusă de Kevin McCarthy, liderul minorităţii Republicane din Camera Reprezentanţilor”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.
Sorin Grindeanu este de părere că, în acest context, consolidarea conectivității dintre nordul și sudul Flancului Estic al NATO este extrem de importantă.
„Ne dorim să cooperăm strâns pentru a avansa implementarea proiectelor prioritare de infrastructură, de interes comun şi de importanţă strategică, în special Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanţa şi portul polonez Gdansk) şi Via Carpathia. Foarte important pentru România este să avanseze implementarea Rail2Sea şi Via Carpathia, cu implicarea financiară a SUA, inclusiv ca şi contrapondere la încercările Rusiei şi Chinei de a-şi spori influenţa politică şi economică prin investiţii în infrastructura critică”, a mai spus ministrul Transporturilor, în postarea sa de pe Facebook.