Iliescu Dan Marcel este noul rector al Universității Ovidius din Constanța

Dan Marcel Iliescu a câștigat alegerile pentru funcția de rector al Universității Ovidius. În urma votului exprimat astăzi, dr. Sorin Rugină predă ștafeta colegului său dr. Dan Marcel Iliescu

Iliescu Dan Marcel este noul rector al Universității Ovidius din Constanța


În urma votului exprimat astăzi, dr. Sorin Rugină predă ștafeta, după șase ani de rectorat, colegului său de breaslă - dr. Dan Marcel Iliescu, votat în covârșitoare majoritate, cu un numar de 435 de voturi pentru, din 573 prezenți (78,06%) de corpul universitar constănțean mandatat să exprime opțiunea în numele colegilor.

Acesta va conduce instituția timp de 4 ani. Contracandidații lui Iliescu au fost prof.univ.dr. Mamut Eden și prof.univ.dr. Dumitru Octavian Unc. Procesul electoral a debutat la ora 8.00, iar urnele s-au închis la orele 20.00.
Biroul Electoral Central al Universității „Ovidius” din Constanța anunță validarea alegerilor organizate în data de 24.06.2020 pentru desemnarea rectorului, prin întrunirea condiției de prezență la urne a jumătate plus unu din numărul persoanelor cu drept de vot de pe listele de votare, prevăzute de art. 35 (1) din Metodologia de organizare a alegerilor în structurile și funcțiile de conducere ale Universității „Ovidius” din Constanța, precum și a condiției prevăzute de art. 35 (2) din Metodologie, pe baza următoarelor date:
- Număr total al persoanelor cu drept de vot: 672
- Număr total alegători prezenţi la urne: 573
- Număr total voturi valabil exprimate: 553
- Număr total voturi nule: 20
- Număr total voturi albe: 0
- Număr total voturi exprimate pentru fiecare opţiune:
• Conf.univ.dr. Iliescu Dan Marcel: 435 de voturi
• Prof.univ.dr. Unc Octavian Dumitru: 91 de voturi
• Prof.univ.dr.  Mamut Eden: 27 de voturi
- Număr total de voturi exprimate necesar pentru validarea privind alegerea rectorului: (672:2) + 1 = 337
- Numărul total de voturi în baza căruia se stabilește rezultatul alegerilor: 435.