Incendiu violent la un depozit de deşeuri din Medgidia. Au ars 1.400 tone de deşeuri

O firmă din Medgidia a fost amendată de Garda de Mediu Constanţa cu 50.000 de lei după ce în curtea societăţii a izbucnit un incendiu la deşeurile amplasate acolo.

Incendiu violent la un depozit de deşeuri din Medgidia. Au ars 1.400 tone de deşeuri


În data de 26.03.2023, orele 17:30, Garda de Mediu Constanta a fost anunțata că în curtea unei societăți din Medgidia, spre Valea Dacilor, s-a produs un incendiu la deseurile depozitate pe amplasament.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de cca. 500 mp și au ars 1400 tone deșeuri de tip RDF balotate. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 21, fiind necesara interventia echipajelor de pompieri.
Societatea are activitate de depozitare la Medgidia a deseurilor nepericuloase tip RDF (Refuse Dervied Fuel) rezultate de la statia de tratare mecano-biologica (TMB) Costinesti, acestea fiind destinate valorificării prin coincinerare la Romcim Medgidia. 

"Societatea nu a luat masuri de prevenire a unor incidente/accidente cu impact asupra mediului si nu a supravegheat amplasamentul si stocul de deseuri valorificabile energetic, ceea ce a condus la producerea incendiului in care a ars o cantitate mare de deseuri", a declarat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța. 
Comisarii au aplicat amenda în cuantum de 50.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului și au stabilit măsuri corective.