Iohannis: Am subliniat importanţa proiectelor de conectare a Flancului estic pe drum şi calea ferată

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, la reuniunea Iniţiativei celor Trei Mări, proiectele de conectare a întregului Flanc Estic atât pe drum, cât şi pe cale ferată, legând Marea Neagră de Baltică.

Iohannis: Am subliniat importanţa proiectelor de conectare a Flancului estic pe drum şi calea ferată
Foto: presidency.ro


Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, joi, la reuniunea Iniţiativei celor Trei Mări, care a avut loc la Vilnius, proiectele de conectare a întregului Flanc estic atât pe drum, cât şi pe cale ferată, legând Marea Neagră de Baltică.

"Tocmai am încheiat principala sesiune a întâlnirii Iniţiativei celor Trei Mări. A fost o sesiune destul de lungă, foarte substanţială. Am discutat teme importante. (...) Temele importante la această Iniţiativă a celor Trei Mări au fost gândite pentru a îmbunătăţi infrastructura de legătură pe axa Nord - Sud în partea noastră a Europei, infrastructura de legătură însemnând drum, cale ferată, dar înseamnă şi conectivitate pe gaz, pe electricitate, pe digital şi aşa mai departe", a afirmat Iohannis.

El a calificat drept "foarte bune" discuţiile, precizând că a reiterat importanţa conectării întregului Flanc estic.
"Este vorba de conectarea întregului Flanc estic atât pe drum, cât şi pe cale ferată. Sunt două proiecte care leagă Marea Neagră de Baltică şi aceste două proiecte pentru noi au o importanţă deosebită", a transmis şeful statului.