Iohannis, despre un acord bilateral cu Ucraina: Noi ajutăm Ucraina în toate felurile posibil

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul Summitului Inițiativei celor Trei Mări, că România negociază un acord bilateral de securitate cu Ucraina, precizând că acest acord este unul de colaborare.

Iohannis, despre un acord bilateral cu Ucraina: Noi ajutăm Ucraina în toate felurile posibil
Foto: presidency.ro


Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la finalul Summitului Inițiativei celor Trei Mări, că România negociază la rândul ei un acord bilateral de securitate cu Ucraina, precizând că acest acord este unul de colaborare și cuprinde inclusiv aspecte ce țin de reconstrucția Ucrainei.

“Aceste acorduri de securitate sunt, de fapt, acorduri de colaborare și e foarte bine că se încheie astfel de acorduri. Și noi negociem un astfel de acord și este bine de știut că acordul nu se referă la situația de ieri sau de astăzi, ci este un acord pentru colaborarea viitoare care cuprinde și reconstrucția Ucrainei dar și dezvoltarea legăturilor care unele sunt tradiționale, unele au apărut în acești ani complicați de război. Noi vrem să folosim oportunitățile care au fost create pentru a înlesni în continuare colaborarea”.
Șeful statului a subliniat că România sprijină Ucraina pe toate palierele și că acest sprijin va continua atâta timp cât este nevoie.
“Noi ajutăm Ucraina în toate felurile posibil, poate cel mai vizibil este exportul de produse agricole din Ucraina prin România, cred că nu exagerez dacă spun că dacă nu ar fi fost acest export prin România ar fi fost probleme imense, nu doar în Ucraina, ci și acolo unde se exportă aceste produse agricole. Pe de altă parte, sigur ajutorul umanitar este foarte important în continuare, dar și ajutorul militar este relevant pentru Ucraina. Noi vom continua pe toate palierele atâta timp cât este nevoie și acest acord va crea un cadru mai bun pentru această colaborare”.