Iohannis: Clasa politică din România a dovedit maturitate democratică. În România s-a format o Coaliție politică solidă

Președintele Klaus Iohannis a declarat în fața ambasadorilor, prezenți la Palatul Cotroceni, că la finalul anului trecut, coaliția dintre PSD și PNL a fost un exemplu de maturitate democratică pentru România.

Iohannis: Clasa politică din România a dovedit maturitate democratică. În România s-a format o Coaliție politică solidă


Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în fața ambasadorilor, prezenți la Palatul Cotroceni, că la finalul anului trecut, coaliția dintre PSD, UDMR și PNL a fost un exemplu de maturitate democratică pentru România.

"La finalul anului trecut, clasa politică din România a dovedit maturitate democratică. Printr-un proces care nu a fost deloc uşor, dar care este firesc în orice democraţie a fost constituită o coaliţie solidă în Parlamentul României. Ca rezultat a fost instalat un Guvern care trebuie să asigure stabilitatea ţării şi să conducă societatea românească spre o nouă etapă de modernizare. Acest Guvern trebuie să îndeplinească aşteptările cetăţenilor care doresc soluţii concrete pentru a gestiona efectele produse de pandemie, de criza energetică, pentru implementarea deplină a PNRR, care reprezintă un obiectiv de prioritate zero, precum şi pentru asigurarea bunăstării şi securităţii ţării noastre şi cetăţenilor săi în sens larg", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Președintele a mai spus că abordarea României se bazează pe continuitatea respectării celor trei piloni d epolitică externă: consolidarea rolului și influenței țării noastre în UE și respectiv în NATO și dezvoltarea și aprofundarea parteneriatului strategic cu SUA:
„România va continua să se dezvolte ca stat membru al UE și al NATO activ, de încredere, implicat și respectat. Astfel, abordarea României este bazată pe continuitate, în baza celor trei piloni ai politicii externe: consolidarea rolului și influenței țării noastre în UE și respectiv în NATO și dezvoltarea și aprofundarea parteneriatului strategic cu SUA. Acești piloni sunt susținuți de promovarea valorilor democratice, a statului de drept și a valorilor fundamentale, precum și de acțiune concretă pentru asigurarea stabilității în regiune și la nivel global”.