Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia

Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, în timpul discursului pe care l-a susținut în cadrul Congresului PNL că actuala criză politică trebuie depășită și că guvernarea trebuie să continue.

Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia


Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, în timpul discursului pe care l-a susținut în cadrul Congresului PNL că actuala criză politică trebuie depășită și că guvernarea trebuie să continue. Președintele a subliniat faptul că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia.

„Recent făceam un apel la responsabilitate și maturitate către partidele din arcul guvernamental. E un apel pe care-l reiterez pentru că nu toți cei cărora le era adresat au manifesta aceeași resposabilitate și maturitate. Atrag din nou atenția partidelor că, dacă vom continua așa, riscăm să pierdem definitiv încrederea electoratului în mediul politic. Ar fi extrem de grav pentru că atunci când oamenii sunt dezamăgiți de cei care-i reprezintă se crează un vid între ales și alegător imposibil de umplut.
Dragi liberali, vă văd hotărâți și știu că vă doriți cu toții un singur lucru – ca România să câștige, să fe condusă de un Guvern în care forța motrice e PNL. E imperativ să depășim cât mai repede actuala criză. Această guvernare trebuie să continue, pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia.
Guvernarea nu e un loc al ironiilor și al gâlcevii nesfârșite, în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă. Guvernarea înseamnă repsonsabilitate, perseverență, tenacitate, dialog real cu cetățenii. Cine nu e pregătit, nu poate guverna România”, a declarat Klaus Iohannis.