Iohannis: Sunt bucuros că oamenii de afaceri nu au lăsat statul singur în epidemie

Președintele Klaus Iohannis a vizitat vineri, Unitatea de Suport Medical ”Bucureștii Noi”. ”Este un spital pentru bolnavii de coronavirus"

Iohannis: Sunt bucuros că oamenii de afaceri nu au lăsat statul singur în epidemie


Președintele Klaus Iohannis a vizitat vineri, Unitatea de Suport Medical ”Bucureștii Noi”. 

Este un spital pentru bolnavii de coronavirus care au simtome foarte ușoare. Este totul special amenajat, este o facilitate total atipică, într-un spațiu gândit pentru depozit sau magazin, prin inițiativă privată s-a realizat un fel de spital. Din capul locului spun că apreciez foarte mult această inițiativă. Sunt impresionat. Avem multe soluții, noi, inovatoare, pentru cei care vor avea nevoie. Țin să mulțumesc tuturor care s-au implicat aici. Firmelor, persoanelor private, ONG-urilor, voluntarilor. Înțeleg că ceva similar va fi și în altă parte a țării. Sunt foarte bucuros că antreprenorii, ONG-urile, persoanele private au înțeles că nu este bine să lase statul singur să gestioneze epidemia. Ne bucurăm că aceștia vin cu un ajutor foarte practic. Le mulțumesc tuturor! Celor care vor veni aici le doresc sănătate!”, a declarat președintele Iohannis. 
Construcţia centrului a început pe data de 2 aprilie şi asigură 350 de paturi pentru bolnavii noncritici, într-un spaţiu de 7.500 de metri pătraţi în Bucureştii Noi. Iniţiativa aparţine Auchan Retail Romania, împreună cu Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Astfel, o clădire aparţinând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoşoaia, a fost transformată într-un centru de primire, triere, cazare şi tratare preliminară a bolnavilor infectaţi cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unităţi spitaliceşti. 
După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităţilor medicale decise de Guvernul României.