Iohannis: Trebuie să acceptăm cu toţii că marginea drumului nu este groapă de gunoi; nu este suficient să ne enervăm

Președintele Klaus Iohannis a mers, miercuri, în localitatea Dărăști, județul Ilfov, pentru a lua parte la o acțiune civică de ecologizare pe malul râului Argeș.

Iohannis: Trebuie să acceptăm cu toţii că marginea drumului nu este groapă de gunoi; nu este suficient să ne enervăm
Foto: Inquam Photos / George Călin


Președintele Klaus Iohannis a mers, miercuri, în localitatea Dărăști, județul Ilfov, pentru a lua parte la o acțiune civică de ecologizare pe malul râului Argeș. Șeful statului a declarat că oamenii trebuie să conștientizeze că marginea drumului nu este groapă de gunoi și a încurajat comunitățile locale să organizeze acțiuni de colectare a deșeurilor. 

”Trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi”, a atras atenția șeful statului, care a făcut apel la autoritățile locale să organizeze acțiuni de colectare și la cadrele didactice să îi facă pe elevi să înțeleagă importanța protecției mediului.
”Am venit aici ca să adunăm gunoaie aruncate de concetățeni ai noștri care încă nu au înțeles că natura nu este groapă de gunoi. Probabil ați observat gunoaie, moloz la marginea drumului. Trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi. Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător. Nu există viața sănătoasă fără un mediu sănătos, de aceea trebuie să ne implicăm. Nu este suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsată de cineva care atât a înțeles. Această acțiune care este una foarte valoroasă și vreau să laud și să apreciez această formă de implicare civică, această acțiune este un exemplu”, a spus Klaus Iohannis.
Șeful statului a cerut implicare, în acest context, din partea autorităților locale.
”Încurajez autoritățile locale să fie și ele alături de noi. Depinde foarte mult de primari, de consilierii locali să organizeze acțini de colectare a gunoaielor, de dascăli să facă muncă de conștentizare în școală ca tinerii să înțeleagă că locul gunoaielor nu este în natură, ci acolo unde se colectează. Este momentul pentru acțiuni decisive”.