Legătura dintre vaccinul de la AstraZeneca și tromboze, confirmată de un oficial EMA

Un reprezentant al Agenţiei Europene pentru Medicamente a confirmat existenţa unei "legături" între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboze observate după administrare.

Legătura dintre vaccinul de la AstraZeneca și tromboze, confirmată de un oficial EMA


Un reprezentant al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a confirmat existenţa unei "legături" între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboze observate după administrarea acestui ser, într-un interviu acordat cotidianului italian Il Messaggero.

„Putem de acum să o spunem, este clar că există o legătură între vaccin şi tromboze. Totuşi, nu ştim deocamdată ce cauzează reacţia (…) Pentru a rezuma, în următoarele ore vom spune că există o legătură, dar va trebui să înţelegem şi cum aceasta se produce”, a afirmat Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA, în interviul preluat de Huffington Post.
„Încercăm să obținem o imagine precisă a ceea ce se întâmplă, să definim exact acest sindrom asociat vaccinului (…) Dintre persoanele vaccinate, există un număr mai mare de cazuri de tromboză cerebrală la tineri”, a mai spus acesta.
Imunizarea cu vaccinul AstraZeneca a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată în Olanda, până pe data de 15 aprilie în Norvegia şi Danemarca, iar Germania şi Franţa au impus limite de vârstă în administrarea sa, fiind interzis celor cu 60 şi, respectiv, 55 de ani.