Maia Sandu: Reuniunea este o expresie a hotărării noastre de acţiona împreună

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Summitul este o expresie clară a unităţii, forţei şi hotărârii noastre de acţiona împreună ca o familie care rămâne unită.

Maia Sandu: Reuniunea este o expresie a hotărării noastre de acţiona împreună


Şedinţa plenară a Summitului Comunităţii Politice Europene a început joi la prânz la complexul vitivinicol Castel Mimi, situat în localitatea Bulboaca. Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că reuniunea este o expresie clară a unităţii, forţei şi hotărârii statelor participante de acţiona împreună, ca o familie care rămâne unită şi colaborează pentru a rezolva probleme comune, transmite Moldopres.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Summitul CPE reprezintă "o platformă pentru identificarea unor soluţii la care putem să ne angajăm cu toţii pentru a readuce pacea pe continentul european şi a-l proteja". "Summitul este o expresie clară a unităţii, forţei şi hotărârii noastre de acţiona împreună ca o familie care rămâne unită şi colaborează pentru a rezolva probleme comune. În următoarele ore, dorim să avem o dezbatere privind modul în care putem consolida securitatea continentului şi cum putem rezolva consecinţele invaziei ruse împotriva Ucrainei. Va trebuie să găsim soluţii pentru crizele din domeniul energiei, trebuie să ne îndreptăm spre un sistem energetic paneuropean mai curat şi mai sigur", a spus Maia Sandu.
Evenimentul va continua cu şedinţele grupurilor de lucru. După-amiaza zilei va fi rezervată întâlnirilor bilaterale dintre liderii prezenţi la eveniment. La ora 17.00, este programată o conferinţă de presă susţinută de şefa statului, Maia Sandu. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat pentru Moldopres că alături de şefa statului, declaraţii pentru presă vor face şi alţi lideri europeni.
Republica Moldova găzduieştejoi cel mai important eveniment politic din istoria sa, al doilea summit al Comunităţii Politice Europene, care întruneşte circa 50 şefi de state, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni.