Mașinile parcate pe trotuar vor fi ridicate de poliție. Legea fost promulgată de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar.

Mașinile parcate pe trotuar vor fi ridicate de poliție. Legea fost promulgată de Iohannis


Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar. Proiectul de lege a fost iniţiat de liderul USR Cătălin Drulă şi elimină totodată condiţia staţionării neregulamentare pe partea carosabilă.

Proiectul fusese respins de Senat în 2019, însă luna trecută el a fost adoptat de Camera Deputaţilor, legea dându-le astfel mână liberă agenţilor de la Poliţia Rutieră pentru a ridica maşinile staţionate sau parcate neregulamentar.
Ridicarea şi depozitarea acestora în locuri special amenajate se va realiza de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, de la caz la caz.
Actul normativ se referă în mod special la vehiculele parcate pe trotuar, autorul iniţiativei, deputatul Cătălin Drulă, afirmând că că legea vine în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, al persoanelor însoţite de copii mici, care sunt nevoite să meargă pe carosabil, din cauză că trotuarele sunt ocupate de maşini parcate ilegal.