Mii de oameni din toată țara au venit să se roage la Peștera Sfântului Andrei

Mii de oameni au mers să se roage și la Peștera Sfântului Andrei din Constanța, loc tradițional de pelerinaj în această perioadă.

Mii de oameni din toată țara au venit să se roage la Peștera Sfântului Andrei


Și în acest an, mii de pelerini s-au adunat la Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, aflată în județul Constanța, pentru a asculta slujba oficiată de IPS Teodosie și de alți 7 arhierei.

La Dervent au fost mulți credincioși, pentru că aici se află o mănăstire, dar și un izvor despre care se spune că Sf. Andrei a bătut cu toiagul și a început să iasă apă din pământ, apa fiind tămăduitoare. În plus, programul Înalpreasfințitului Teodosie este destul de încărcat zilele acestea, dat fiind faptul că urmează și celebrarea zilei României.

Slujba religioasă a început în jurul orei 9.00, fiind oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, alături de alți ierarhi din străinătate sau de la noi: Înaltpreasfințitul Iacov, Mitropolit de Mytilene – Grecia, Înaltpreasfințitul Pantelimon, Mitropolit de Maroneia şi Komotini – Grecia, Preasfințitul Demetrios Charbak – Episcop de Safita, Arhiepiscopia de Akkar, Preasfințitul Nikiforos, Episcop de Amorium – Turcia, Preasfințitul Macarie, Episcop Vicar de Ruse – Bulgaria, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, și Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Din cauza aglomerației, credincioșii au putut să zăbovească doar câteva clipe în peștera sfântului Andrei. Pentru a se putea ruga la pesteră, miile de credincioșîi au așteptat și câteva ore. Șirul de oameni s-a întins pe mai bine de jumătate de kilometru.

Printre mulțimea de credincioși s-a aflat și Gigi Becali. „Dumnezeu și Maica Domnului să ne ajute și să ne ocrotească”, a fost mesajul lui pentru români.
Peștera de aici este prima biserică românească nefăcută de mână, de aici s-a răspândit Evanghelia în toate părțile Sciției mici de odinioară, aici Apostolul a lovit cu toiagul și a scos un izvor de apă vie cu care i-a botezat pe mulți. Este ziua religioasă a tuturor românilor”, a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Totodată, numeroși credincioși au fost și la Dervent, loc pe unde a trecut și Sfântul, acolo unde se spune că Sfântul Andrei a bătut cu toiagul în pământ și a început să izvorască apă. De atunci, acolo se află un izvor de unde oamenii iau apă, și, cu rugăciuni adresate Sfântului Andrei, se vindecă de diverse afecțiuni.
De la ora 17:30, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține concertul dedicat Sfântului Apostol Andrei la Centrul multifuncțional educativ pentru tineret „Jean Constantin” din Constanța.