Nehammer, blochează din nou aderarea României la Schengen: Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată

Cancelarul austriac Karl Nehammer, aflat la București, a transmis, după întâlnirea cu Klaus Iohannis, un nou mesaj tranșant pentru România: Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată.

Nehammer, blochează din nou aderarea României la Schengen: Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată


Cancelarul austriac Karl Nehammer, aflat la București, la Congresul Partidului Popular European, a transmis, după întâlnirea cu Klaus Iohannis, un nou mesaj tranșant pentru România: „Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins”.

Amintim că din 31 martie România va adera la spațiul european de liberă circulație doar cu frontierele aeriene și maritime, nu și cu cele terestre.
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, principalul opozant al aderării depline a României la spațiul Schengen, se află la București, la Congresul PPE, iar joi a fost primit la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.
În urma discuțiilor cu președintele român, Nehammer a postat pe platforma X un mesaj tranșant, în care spune că poziția Austriei față de integrarea deplină a României în Schengen rămâne neschimbată.
„Am vorbit foarte deschis (cu președintele Klaus Iohannis - n.r.) și despre obiecțiile Austriei față de extinderea rapidă a spațiului Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: În prezent, sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins”. „România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă acolo. Mulți cetățeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire.