Noi restricții în municipiul Constanța. Se închid barurile, cluburile și discotecile

Constanța se apropie de pragul de 10 infectări la mia de locuitori. Astfel, autoritățile locale au decis impunerea de noi restricții. De vineri, 15 octombrie, barurile, cluburile și discotecile din municipiu vor fi închise.

Noi restricții în municipiul Constanța. Se închid barurile, cluburile și discotecile


Constanța se apropie de pragul de 10 infectări la mia de locuitori. Astfel, autoritățile locale au decis impunerea de noi restricții. De vineri, 15 octombrie, barurile, cluburile și discotecile din municipiu vor fi închise, potrivit unei decizii a Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Joi, 14 octombrie, pe fondul valului 4 de COVID-19, rata de infectare în municipiul Constanța a ajuns la 9,62 la mia de locuitori, potrivit datelor transmise de DSP.
„În municipiul Constanţa incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus este în creştere, motiv pentru care Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Constanţa s-a întrunit astăzi pentru a decide ce măsuri se vor impune a fi respectate în perioada următoare”, a transmis Primăria Constanţa.
CLSU a decis să completeze hotărârea din 10 octombrie, introducând un articol care se referă la activitatea cu publicul a operatorilor economici. Decizia se bazează pe anexa 3, articolul 6, punctul 11 din HG 1090/2021.
Completarea hotărârii prevede ca „activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05:00-02:00 în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Activităţile sunt interzise la nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori”.