Orban: Din 16 mai rămân restricţiile de deplasare între localităţi

Ludovic Orban a declarat, că începând cu 16 mai "este cert" că se vor elimina restricţiile în ceea ce priveşte circulaţia în interiorul localităţilor

Orban: Din 16 mai rămân restricţiile de deplasare între localităţi


Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, luni, că începând cu 16 mai „este cert” că se vor elimina restricţiile în ceea ce priveşte circulaţia în interiorul localităţilor, însă a precizat că deplasarea între localităţi se va face cu anumite restricţii, ce urmează să fie stabilite.

„În ceea ce priveşte interiorul localităţii, va fi o deplasare fără restricţii. Deplasarea în afara localităţii – se vor păstra anumite restricţii, pe care urmează să le definim în perioada care va urma. Dar va exista posibilitatea de deplasare şi în afara localităţilor”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

”Nu o să vă pot da toate detaliile, deocamdată este cert că se vor elimina restricţiile în interiorul localităţilor. La ora actuală, cetăţenii pot să părăsească domiciliul pentru anumite activităţi, sunt câteva situaţii care permit deplasarea. Aceste restricţii în interiorul localităţilor, vor dispărea. În ceea ce priveşte alte restricţii care vor fi eliminate, noi suntem într-o analiză cu INS, facem o analiză a riscului epidemiologic aferent fiecărei restricţii pe care urmează să o ridicăm şi a măsurilor de protecţiei a persoanelor. Ridicarea restricţiilor se va face în etape, gradual, vom lăsa un timp pentru a vedea dacă contextul epidemiologic evoluează într-un fel sau altul, apoi putem ridica şi alte restricţii. Există şi un sistem de evaluare a riscului epidemiologic”a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Premierul a afirmat că nu poate renunţa la restricţia legată de spectacole.

”Unde e un număr mare de persoane şi riscul de transmitere a riscului este foarte mare. În general, unde se adună multă lume, activităţile se vor relua mai greu”, a mai spus premierul.