Orban: Este un partid care respinge toate curentele neo-marxist progresiste. Moțiunea se numește PNL - Forța dreptei

Ludovic Orban și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de președinte al PNL. Liderul Camerei Deputaților a avut un discurs prin care și-a asumat o viziune conservatoare.

Orban: Este un partid care respinge toate curentele neo-marxist progresiste. Moțiunea se numește PNL - Forța dreptei


Ludovic Orban și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de președinte al PNL. Liderul Camerei Deputaților a avut un discurs prin care și-a asumat o viziune conservatoare.

La depunerea candidaturii pentru alegerile interne, Orban a anunțat că PNL este orientat către modernizare, progres, dar respinge viziunea extremistă „neomarxist-progresistă”, care ia amploare și în România. În cadrul discursului, liderul PNL a vorbit inclusiv despre Biserică.
„Majoritatea membrilor PNL sunt alături de noi şi sunt oameni de caracter, oameni de cuvânt, oameni loiali care nu urmăresc doar interesul personal, ci membri simpli care s-au bătut pentru PNL şi au pus obrazul în faţa prietenilor, vecinilor, cunoştinţelor. I-au determinat să susţină PNL. Misiunea şi vocaţia noastră e să facem ceea ce trebuie pentru români. Vă garantez un lucru: tot ce pot să fac omeneşte voi face, pentru că pe 25 septembrie nu este numai un vot pentru preşedintele PNL. Este un vot despre România, despre cum va fi PNL, cum va guverna România şi în ce direcţie va duce România.
Trebuie să păstrăm tradiţia PNL. Suntem un partid naţional liberal, un rădăcini adânci în istoria României, care s-a născut din specificul românesc.
Astăzi mi-am depus oficial candidatura la funcţia de preşedinte al PNL, pentru un nou mandat. Odată cu candidatura, am depus programul politic, moţiunea care prezintă viziunea mea despre evoluţia PNL şi viziunea mea despre cum PNL urmează să dezvolte România, să-şi împlinească vocaţia de motor al modernizării, al dezvoltării României, al progresului.
Odată cu începutul oficial al campaniei de promovarea a moţiunii pe care o susţin, am ca obiectiv să încep procesul de recâştigare a încrederii românilor în PNL.
Am ca obiectiv să refac prestigiul PNL, să creştem perfomanţa guvernamentală. Am ca obiectiv să asigurăm coeziunea în coaliţia de guvernare şi capacitatea de a pune în practică programul de guvernare pe care ni l-am angajat în faţa românilor că îl vom realiza. Reprezint o certitudine pentru PNL. Aproape toţi membri PNL mă cunosc, ştiu cine sunt, ştiu ce am făcut pentru PNL de-a lungul celor peste 30 de ani de carieră. Ştiu foarte bine că m-am luptat constant pentru promovarea ideilor liberale.
M-am luptat constant pentru a împiedica punerea în practică a programelor retrograde ale formaţiunilor politice născute din fostul partid comunist. M-am luptat sistematic pentru a contribui la o guvernare care să asigure dezvoltarea României şi să fie bazată pe valorile liberal conservatoare”, a declarat Orban după depunerea candidaturii.

„Dorim o Românie puternică, să fie o putere economică la nivel european. Dorim o Românie inteligentă care să fructifice la maxim inventivitatea poporului român, predispoziţia spre inovare, spre cercetarea, găsirea de soluţii inovatoare”, a mai precizat Ludovic Orban.
„PNL este un promotor al valorilor româneşti, al tradiţiilor româneşti, al personalităţii şi identităţii româneşti.
PNL este un partid care susţine instituţii fundamentale în societatea românească: biserica, familia, satul românesc, cultura românească.
PNL este un partid care deşi susţine constant modernizarea, dezvoltarea, respinge toate curentele neo-marxist progresiste care în ultima vreme îşi fac loc pe nevăzutele în minţile unora dintre români”, a mai precizat liderul PNL.