Orban: Controale la sânge și amendarea celor care nu respectă legea. Dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi

Ludovic Orban a declarat, vineri, la Tulcea, că pe litoral vor fi făcute controale “la sânge” care să ducă la amendarea celor care nu respectă legea

Orban: Controale la sânge și amendarea celor care nu respectă legea. Dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi


Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Tulcea, că pe litoral vor fi făcute controale “la sânge” care să ducă la amendarea celor care nu respectă legea. El a avut un mesaj şi pentru patronii unor cluburi de la malul mării, spunându-le că, ”dacă nu se potolesc”, atunci acele cluburi vor fi închise. 

"Controale la sânge care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi, inclusiv, la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare pentru agenţi economici, organizatori de evenimente care în mod sistematic încalcă legea. Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le ştie toată lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi.
De asemenea, să aducem alături de noi pe toţi actorii instituţionali, că sunt din zona publică sau zona privată, şi, nu în ultimul rând, cetăţenii să-i aducem alături de noi, să revină la responsabilitatea care a caracterizat comportamentul românilor în prima parte a pandemiei. Obiectivul nostru este să nu mai luăm nicio măsură care să afecteze negativ economia, să ţinem toate şantierele deschise, să punem în practică Programul de relansare economică, prin investiţii, prin susţinerea companiilor, prin măsurile active de susţinere a angajaţilor, astfel încât românii să nu sufere de pe urma epidemiei, companiile să nu sufere de pe urma epidemiei şi să generăm o dinamică economică care să permită cât mai rapid reluarea unei creşteri economice", a afirmat Orban, la finalul vizitei efectuate la şantierul Podului de peste Dunăre, în zona Măcin - Smârdan, judeţul Tulcea.
În ultimele weekenduri, pe reţele de socializare au apărut imagini atât din Mamaia, cât şi din Vama Veche, cu oameni care nu respectau distanţa fizică, care dansau pe plajă şi pe faleză, fără a respecta măsurile de protecţie cerute de autorităţi.