Orban: Obiectivul nostru e să redăm constănţenilor clădirea Cazinoului în termenul stabilit

Premierul s-a declarat mulţumit de modul în care decurge proiectul de reabilitare a Cazinoului din Constanţa. El speră ca în luna mai 2022, lucrările să fie finalizate

Orban: Obiectivul nostru e să redăm constănţenilor clădirea Cazinoului în termenul stabilit


Premierul s-a declarat mulţumit de modul în care decurge proiectul de reabilitare a Cazinoului din Constanţa. El speră ca în luna mai 2022, lucrările să fie finalizate.

După scurta inspecție din Port, premierul a luat calea Cazinoului. A inspectat lucrările, declarându-se mulțumit de stadiul lor. A precizat că este momentul ca PSD să fie înlăturat de la malul mării, întrucât nu a făcut nimic productiv pentru Constanța. ”Nici măcar lucrări de întreținere la acoperișul Cazinoului”, a spus Orban. A continuat cu faptul că PNL are un candidat puternic pentru Primăria Constanța, respectiv Vergil Chițac, după care a răspuns la întrebări.
Orban a subliniat faptul că în 23 iulie 1903 s-a semnat contractul de proiectare de către primarul liberal al Constanţei de la acea vreme. A fost momentul în care a întărit şi faptul că PNL Constanţa va merge în continuare cu Vergil Chiţac - candidat la alegerile locale.
„S-a semnat contractul de proiectare în 1903 de către un primar liberal şi sunt convins că tot un primar liberal, respectiv domnul senator Chiţac, va fi cel care îl va primi înapoi Cazinoul după finalizarea acestui obiectiv de investiţii”, a spus Orban.
Premierul a mai declarat că obiectivul Guvernului este să redea constănţenilor clădirea Cazinoului, în termenul stabilit, care este luna mai a anului 2022. Şeful Executivului a vorbit şi despre alte clădiri care vor fi restaurate şi anume cea a Universităţii Bucureşti şi cea a ASE.
„Care sunt necesare şi lucrarea este o lucrare de artă. Chiar discutam cu doamna arhitect, cu doamna director, că s-ar putea scrie şi o carte cu ce s-a găsit aici, diferitele consecinţe ale indolenţei, nepăsării şi a soluţiilor tehnice utilizate. Obiectivul nostru e ca clădirea Cazinoului să fie redată constăţenilor în termenul stabilit şi anume în mai 2022. Închei prin a vă spune că nu e sigura clădire emblematică pentru România sau pentru diferite oraşe ale României pe care avem intenţia să o restaurăm”, a afirmat Ludovic Orban.