Orban: PNL a intrat deja într-un declin grav. PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat marți seara, că PNL e într-un declin care se va accentua după ce PSD va prelua, de la anul, funcția de premier.

Orban: PNL a intrat deja într-un declin grav. PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu


Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat marți seara, că PNL e într-un declin care se va accentua după ce PSD va prelua, de la anul, funcția de premier. Oricum, „PNL, la ora actuală, îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”, președintele PSD, a mai spus Orban.

Cât despre premierul Nicolae Ciucă, liderul liberalilor, Ludovic Orban a spus că acesta nu are stofă de candidat la prezidențiale, nu are o carieră politică și va înceta să mai aibă orice umbră de autoritate în PNL după ce va pierde funcția de premier. Orban a avut un comentariu ironic și despre capacitatea lui Ciucă de a comunica public.
„După rocadă, premierul Ciucă va avea mari probleme și va mai rămâne președinte al PNL doar dacă-l va sprijini Iohannis: Ciucă n-are nicio legătură cu liberalismul, cu PNL. Nu înțelege politică, nu înțelege economie, nu înțelege administrație. E un premier care nu-l reprezintă decât pe Iohannis, nu reprezintă electoratul PNL”, a afirmat Orban.
Acesta a mai susținut că Ciucă își va pierde autoritatea în PNL după ce nu va mai fi prim-ministru: „Eu nu mi-l imaginez pe Ciucă în postura de candidat la președinție. Ciucă încă e acceptat ca președinte (al PNL) că are funcția de premier și are pâinea și cuțitul în materie de funcții, de alocări de resurse către clientela de partid. Când nu va mai fi premier, nu va mai avea această putere și nu va mai avea absolut niciun fel de autoritate”.
Orban a insistat apoi că „Ciucă nu are o carieră politică”.
„Ciucă are mari probleme inclusiv în comunicarea cu cetățenii. Dacă-l lași fără hârtie sau prompter, nu mai cunoaște bine decât o singură literă a alfabetului”, a mai spus liderul partidului Forța Dreptei.
Ludovic Orban a vorbit apoi despre situația în care se găsește fostul său partid în guvernarea alături de PSD. El a punctat că PNL „a intrat deja într-un declin grav, care se va accentua”, declin care nu poate fi acoperit de tot felul de sondaje comentate.
„PNL, la ora actuală, îi lustruiește ghetele lui Ciolacu și e în postura de tovarăș de drum, dar în poziție secundară, care nu mai are capacitatea de a impune vreo politică liberală. După preluarea de către PSD a poziției de premier, PNL nu va mai exista în actuala guvernare și asta va duce la prăbușirea PNL, că nu mai reprezintă pe nimeni decât pe sine și cei care dețin funcții sau sinecuri în structuri guvernamentale la nivel național și central”, a mai declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.