Orban, despre invitaţia lui IPS Teodosie: Orice preot trebuie să pună pe primul plan viața oamenilor

Ludovic Orban a declarat, referindu-se la invitaţia primită de la IPS Teodosie al Tomisului de a participa la pelerinajul de Sf. Andrei, că acest eveniment trebuie sărbătorit fără a pune în pericol viaţa oamenilor

Orban, despre invitaţia lui IPS Teodosie: Orice preot trebuie să pună pe primul plan viața oamenilor


Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, 29 noiembrie, referindu-se la invitaţia primită de la IPS Teodosie al Tomisului de a participa la pelerinajul de Sfântul Andrei, că acest eveniment trebuie sărbătorit fără a pune în pericol viaţa oamenilor, lăsând astfel să se înţeleagă că nu va da curs invitaţiei.

"Din păcate, judeţul Constantă a fost judeţul cu cea mai pronunţată creştere a numărului de infectări şi ieri a fost judeţul cu cea mai mare rata de infectări. În judeţul Constantă, pe lângă municipiul Constantă, au fost carantinate mai multe localităţi, la ora actuală cred că în judeţul Constantă sunt cele mai multe localităţi carantinate. Şi măsurile de carantinare au fost absolut necesare pentru a opri creşterea numărului de infectări. Sigur că, odată cu măsurile de carantinare a localităţilor, s-au luat şi decizii care ţin cont de sănătatea oamenilor.
Eu cred că orice preot, orice înalt ierarh bisericesc trebuie să pună pe primul plan sănătatea şi viaţa oamenilor. Fiecare dintre noi sărbătorim Sfântul Andrei. O să-l sărbătorim în felul nostru, fără să creştem riscul de transmitere a virusului. Cu atât mai mult într-un judeţ care este, practic, cu cea mai mare rata de creştere şi cu cel mai mare număr de persoane infectate. De aceea am îndemnat la un comportament care să fie conform, pe de-o parte şi cu credinţă, pentru cei care sunt credincioşi, dar pe de altă parte să ţină cont de nevoia de a proteja oamenii de riscul infectării", a declarat Ludovic Orban pentru Agerpres.
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului i-a invitat sâmbătă pe preşedintele Klaus Iohannis, pe premierul Ludovic Orban, pe membrii Guvernului şi pe reprezentanţii autoritatillor locale la manifestările religioase prilejuite de Sfântul Andrei.
Prefectul Constnaţei l-a refuzat pe ÎPS Teodosie, spunând că nu are domiciliu în comuna Ion Corvin şi dacă ar participa ar încălca regulile în privinţa carantinei instituite în Constanţa.