Orban: Cei care au răspândit boala cu bună știință vor răspunde penal

Premierul Ludovic Orban le atrage atenția acelora care știu că sunt infectați și nu se izolează și infectează alte persoane, atunci vor răspunde penal

Orban: Cei care au răspândit boala cu bună știință vor răspunde penal


Pacienții care sunt infectați cu noul coronavirus și s-au externat la cerere din spital, vor fi căutați acum, a declarat luni seară premierul Ludovic Orban.

Acesta spune că autoritățile nu cunosc la acest moment ce efect a avut externarea la cerere a aproape o mie de persoane, dar le atrage atenția acelora care știu că sunt infectați și nu se izolează și infectează alte persoane, atunci vor răspunde penal.
Dacă au stat acasă, cuminți, nu au intrat cu alții, riscul de răspândire nu a existat. În schimb, deși diagnosticați pozitiv, au ieșit din izolare și au intrat în contact cu alte persoane, atunci există un risc epidemiologic mare de răspândire a virusului. Aici atrag atenția! Dacă se demonstrează că o persoană diagnosticată pozitiv a ieșit din starea de izolare și a infectat pe cineva, știind că este pozitivă, asta înseamnă infracțiune!”, a declarat prim-ministrul Orban.
Cei care au răspândit boala cu bună știință vor răspunde penal”, a precizat Ludovic Orban la Digi24. 
Premierul spune că nu se pune problema unor măsuri restrictive, dar că acest lucru ar fi posibil dacă numărul de cazuri zilnice trece de 1.200. ”Atunci am putea lua unele măsuri restrictive locale, închiderea unor activități comerciale cum a fost la Arctic Găești”, spune Orban.