Iohannis: Mă surprinde cinismul de care dă dovadă PSD. Veți fi responsabili de moartea lor

Președintele Klaus Iohannis a criticat PSD pentru amânarea votului pe proiectul de lege care reglementează carantina, izolarea și internarea pacienților confirmați cu COVID-19

Iohannis: Mă surprinde cinismul de care dă dovadă PSD. Veți fi responsabili de moartea lor


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că din nefericire, pandemia de COVID-19 este cea mai garvă din ultimul secol şi., din păcate, şi în România efectele devin din ce în ce mai vizibile, precizând că este greu de imaginat cum potfi persoane care neafă existenţa acestei boli.

Preşedsintele s-a declarat siderat de modul în care PSD reacţionează în Parlament în cazul legii carantinei. 
"Din nefericire, pandemnia care s-a abătut asupra lumii e cea mai gravă criză sanitară, cea mai gravă pandemie din ultimul secol. Din păcate, şi în România efectele acestei pandemii devin din ce în ce mai vizibile. Astăzi avem iarăşi 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli. Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă şi spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala asta e una uşoară. Ba alţii, adepţii unor teorii conspiraţioniste, spun că nici nu există boală. Este foarte greu de luptat cu această boală şi de aceea, săptămâna trecută, am spus că nu este momentul unor dispute politice, dacă vorbim de combaterea acestei epidemii. Sunt siderat de felul în care PSD-ul a reacţionat şi reacţionează în Parlament, acum când e în discuţie o lege foarte importantă, care reglementează izolarea şi carantinarea persoanelor. PSD tergiversează această discuție și trebuie să recunosc că mă suprinde acest cinism exagerat. PSD privează Guvernul de acest instrument care reglementează carantina și izolarea. Este șocant, fiindcă acestă tergiversare poate să coste viața a zeci, poate a sute de români. Reiau apelul către Parlamet: Aprobați o formă bună a legii. Astfel, veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci de români. Această tergiversare este intolerabilă", a declarat preşedintele.