Orban: Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL

Ludovic Orban a declarat joi seara că președintele Klaus Iohannis nu are un preferat între el și Cîțu la Congresul de sâmbătă.

Orban: Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL


Ludovic Orban a declarat joi seara că președintele Klaus Iohannis nu are un preferat între el și Cîțu la Congresul de sâmbătă. Cu toate acestea sunt unii președinți de filiale care susțin că Iohannis îl susțin pe Cîțu.

„Chiar președintele României a dat declarații pe această temă și a spus că nu poate să intervină în procedurile interne ale unui partid. A mai dat o declarație în care a spus că va fi cu câștigătorul, cu cel care câștigă. Sigur, e adevărat că sunt președinți de filială care fac campanie că președintele Iohannis îl sprijină pe Cîțu”, a spus Ludovic Orban.
Acesta a dat exemplu documentul întocmit de consiliera lui Florin Cîțu, la Palatul Victoria, prin care cere să se susțină campania lui Cîțu la șefia PNL.
Ludovic Orban a negat o răcire a relației cu Klaus Iohannis.
„Nu e adevărat, categoric nu. Fără doar și poate. De unde ați tras concluzia asta? Au fost unele declarații de campanie în care, e adevărat că am exprimat puncte de vedere despre o eventuală implicare a președintelui în campania internă. Poziția mea clară, președintele nu poate constituțional și moral să intervină în această comeptiție internă. Este partener cu întregul parti PNL, nu cu o parte”.