Băsescu, despre candidatura lui Ponta: O veste foarte bună pentru Dreapta, totul este să aibă capacitatea să valorifice

Traian Băsescu a afirmat, marţi seară, că o eventuală candidatură a lui Victor Ponta la Primăria Capitalei este o veste foarte bună pentru partidele de dreapta, dacă acestea ştiu să valorifice acest lucru

Băsescu, despre candidatura lui Ponta: O veste foarte bună pentru Dreapta, totul este să aibă capacitatea să valorifice


Traian Băsescu a afirmat, marţi seară, că o eventuală candidatură a lui Victor Ponta la Primăria Capitalei este o veste foarte bună pentru partidele de dreapta, dacă acestea ştiu să valorifice acest lucru. Băsescu consideră că Ponta nu poate câştiga în faţa Gabrielei Firea, dacă aceasta este susţinută ”onest” de către PSD. 

Traian Băsescu a vorbit, marţi seară, la Digi 24, despre alegerile pentru Primăria Bucureşti şi aglomerarea de candidaţi la partidele de stânga: ”O văd favorabilă dreptei, dacă dreapta va fi suficient de inteligentă să se grupeze, că se pare că nu reuşeşte foarte bine cuplarea între USR şi PNL. PMP  va acţiona în funcţie de ce fac cei doi mai mari”.
"PMP e prea mic să influențeze lucrurile, el va acționa în funcție de ce fac cei doi mai mari. Dar, aici este marea problemă, găsirea unei soluții politice PNL-USR. PMP, spre exemplu, în București, are 9-10%. Poate o să scoată 2 procente mai mult sau mai puțin, dar PMP nu e 40% în București, nu e 25% în București, cum sunt celelalte partide de opoziție. Deci, responsabilitatea politică le aparține. Slavă Domnului, dacă domnul Ponta pune candidat, e bine venit. E prima dată când o să-i trimit un Pepsi. Mi se pare o veste foarte bună pentru dreapta, totul este dreapta să aibă capacitatea să valorifice acest lucru”, a explicat fostul președinte.
Întrebat dacă va candida, Traian Băsescu a declarat: ”Dacă lucrurile nu se vor clarifica, nu o să-mi las partidul, pentru că poate fi un exerciţiu dificil pentru PMP să candideze singur. Dacă va fi nevoit să candideze, o să fac ce trebuie în politică. (...) Sunt un om destul de retras din viaţa partdului, dar nu mă dau în lături să fac tot ce trebuie pentru partidul ăsta”.