Pescuitul și turismul din România sunt în pericol, din cauza minelor din Marea Neagră

Pescuitul pe timp de noapte este acum aproape imposibil din cauza vizibilității reduse. Este prea periculos, ne temem pentru viețile noastre, a spus pescarul român George Dan Gheorghiu

Pescuitul și turismul din România sunt în pericol, din cauza minelor din Marea Neagră


Pescuitul pe timp de noapte este acum aproape imposibil din cauza vizibilității reduse. „Este prea periculos, ne temem pentru viețile noastre”, a spus pescarul român George Dan Gheorghiu, citat de presa bulgară.

Frica de minele care plutesc în derivă îngreunează munca pescarilor români, scrie publicația bulgară Dnevnik, citată de B1TV.
Marina Română lucrează la dezamorsarea acestora. Aceasta patrulează pe drumul principal pentru transportul cerealelor ucrainene, dar se antrenează și pentru dezamorsarea minelor.
Înainte de război, era instruită să lucreze cu mine vechi, din cel de-al Doilea Război Mondial, dar acum trebuie să lucreze într-un mediu nou.
Până acum au dezamorsat cinci mine marine. „Nu pare mult, dar chiar și una este suficientă pentru a provoca distrugeri mari, dacă lovește o navă sau un port”, spune Valentin Demente, un căpitan de navă de război.